Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programında 24’üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile AK Partili Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş arasında çıkan olayları değerlendiren AK Parti eski İl Başkanı Hamdi Uçar, yaşanan olaylar nedeniyle Ulupınar ve Gebeş’i kınadı. Yaşanılanların seçimle veya o anlık bir gerginlikten ibaret olmadığını ifade eden Uçar, “Yaşanan olaylar, o günkü yaşanan ve seçimlerde yaşanan bir olay değil. Daha öncesinde kendi aralarında yaşanan bir problem vardı. Bu bir rant kavgası değildi. Bir takım maddi değerlerin yanında manevi sebepler de vardır” açıklamasında bulundu.

“ULUPINAR’IN GEÇMİŞTEN GELEN KİNİ ORADA ORTAYA ÇIKTI”

Ulupınar ile Gebeş arasında yaşanan olaylar esnasında aynı masada kendisinin de olduğunu belirten Uçar, “Siyasilerin en önemli görevlerinden bir tanesi; davranışlarına, konuşmalarına her zaman dikkat etmesidir. Orada yaşanan durum, iki şahsın kendi arasında yaşanan bir husumettir. Yapılan hareket bütün seçmenlerimize karşı yapılan bir hareketti. Ben aynı masadaydım. Orada yumruklaşma filan olmadı. Sadece Özcan Bey içeriye girdiğinde tokalaşma oldu. Özcan Ulupınar, Satılmış Gebeş’in boğazından eliyle tutarak kendisine bir şeyler söyledi. Söylediklerinin ne olduğunu da duyamadım. Bir gerginlik vardı, ben de yerimden kalktım ve ortamı yumuşatmaya çalıştım. Belli ki Özcan Ulupınar’ın geçmişten gelen kini orada ortaya çıktı. Özcan Bey’in bundan önce aynı şekilde yapmış olduğu agresif çıkışlar da vardı. Seçim sonuçlarının vermiş olduğu üzüntü ile orada kinini kustu. Partimizin üst kademelerinin orada olması, STK’ların temsilcilerinin orada olması ve bu hareketi orada başlatan kişinin eski bir milletvekilimiz olması çok manidar bir durumdu. Partimizin üst kurulları bu olayı çok iyi değerlendireceklerini, iki arkadaşımızla ilgili görüşmeler yapacağını ifade ettiler. Ama partimizi ve partililerimizi oldukça üzen bir hareketti. Partimizi bu şekilde ulusal basına taşıyan arkadaşlarımızı açıkçası kınıyorum” dedi.

“EĞER BİR SORUNUN VARSA BAŞKA YERDE KONUŞARAK ÇÖZERSİN”

Yaşananların rant kavgası olmadığına vurgu yapan Hamdi Uçar, “Yaşanan olaylar, o günkü yaşanan ve seçimlerde yaşanan bir olay değil. Daha öncesinde kendi aralarında yaşanan bir problem vardı. Bu bir rant kavgası değildi. Bir takım maddi değerlerin yanında manevi sebepler de vardır. Sokakta vatandaş ‘menfaat nedeniyle birbirine girdiler’ der. Kendilerini daha öncesinde uyarmıştık, sükunete davet etmiştik. Kendilerinin yanlış yaptıklarını ve hatalı davrandıklarını ifade ettik. O güne kadar da bir sorun yaşanmamıştı. Ancak seçim sonuçları Sayın Ulupınar’ı çok rahatsız etmiş olmalı ki, böyle bir sorun yaşandı. Ancak orada olmaması gereken bir durumdu. Eğer bir sorunun varsa başka yerde konuşarak çözersin. Ancak herhalde Özcan Bey’i orada kendi çevresinde bulunanlar tahrik etti. Yapılan hareket partimizin iftar programının tatsız bir ortamda gerçekleşmesine neden oldu” açıklamasında bulundu.

“REZİLLİĞİN BİN PARÇASINI YAPIYORSUNUZ, SONRA BASINA ‘ÇEKMEYİN’ DİYORSUNUZ”

Basına görüntü almaması için gösterilen tepkilerin yersiz olduğunu dile getiren Uçar, “O iftar yemeğini bütün teşkilatlarımıza, sivil toplum kuruluşlarının da tatsız ortamda iftar yapmasına vesile oldular. Basının en güzel yakaladığı haberlerden birisi oydu. Ben basın mensubu olsam, bende çekerim o görüntüyü. Siz çıkıyorsunuz, orada kavga ediyorsunuz, kendi içinizde çekişiyorsunuz, ondan sonra diyorsunuz ki: ‘Bizi çekme.’ Rezilliğin bin parçasını yapıyorsunuz, sonra basına ‘çekmeyin’ diyorsunuz. Basın niye çekmeyecek? Sen eğer bu hatayı yaparsan, basın için en önemli haber o. Yoksa herkes yemeğini yer, kaybolur gider. İnsanlar ne okuyacak? ‘İnsanlar bizim rezilliğimizi mi okuyacak?’ diyenler olacaktır. Rezillik yapmayın, basın da çekmesin. Halk da rezilliğinizi okumasın. Basına orada yapılan hareketi asla ve asla tasvip etmiyorum, kınıyorum. Kavga etmeyin, dövüş etmeyin, çekmesin. Basın için en önemli haber bu. Basına yapılan tepkileri kabul etmiyorum” dedi.

“BU SEÇİM SONUÇLARINDAN KİMSE HOŞNUT DEĞİL”

7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren ve Zonguldak’ta listelerin doğru olmadığını bir kez daha ifade eden Uçar, “2015 seçimleri, tüm siyasi partilerin beklemediği sonuçlarla geçti. Barajı geçen HDP bile bu sonucu beklemiyordu. Onlar kritik noktada olduklarını düşünüyorlardı. Siyasi partilerin tamamının beklemediği sonuçlar ortaya çıktı. Açıkçası seçmen siyasi partilerin tümüne bir demokrasi dersi verdi. ‘Dikkatli olun, biz gerekirse iktidarı da indiririz, gerekirse barajı aşamayacak olan partiyi yukarılara çıkartırız’ dedi. Umut ediyorum, bütün siyasi partiler bu sonuçlardan bir ders almış olur. Umut ediyorum, seçmenin vermiş olduğu mesaj iyi algılanır ve ona göre hareket edilir. Her seçim döneminde başarı ile ilgili veya başarısızlık ile ilgili olarak bir fatura kesilir. Ben açıkça şunu belirtmek istiyorum, 2002 yılından 2014 yılına kadar AK Parti Zonguldak’ta 2’nci parti konumuna düşmedi. Her dönemde oy oranımızı artırdık. Bunu teşkilatı eleştirmek amacıyla söylemiyorum. Yerel seçimlerde her zaman oy oranımızı artırarak seçim kaybettik. Zonguldak’ta bu seçimde 40 bin civarında oy kaybımız oldu. Burada Genel Merkezden tabana kadar alınması gereken dersler var. Yanlışlar var, bu yanlışları temenni ediyorum ki, önümüzdeki dönemde erken seçim olursa daha iyi bir sonuç alınır. Listenin doğru olmadığını daha önce de ifade etmiştim. Bundan dolayı da seçmenimiz ve vatandaşlarımız heyecan verici bir seçim süreci yaşayamadı. Sonuçlar partimiz adına üzücü oldu. Bu seçim sonuçlarından kimse hoşnut değil. Bir siyasi parti seçime girerken iktidar olmayı amaçlar. Ancak tek başına iktidar olan parti olmadı. Ancak ben koalisyonun da faydalı olacağına inanmıyorum. Söylemler sadece olası erken seçimde halkın karşısına çıkıldığında mazeret olsun diye söylenen söylemler. Bir taraftan da emekli olabilmek için 2 yıl kör topal idare edebilecek hükümet olmasını isteyen milletvekilleri var. Erken seçim olursa, AK Parti kendini yenileyip tek başına iktidar olacağına inanıyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi