Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ArTur Taşımacılık İşletmecisi Akın Kavi, Zonguldak Belediyesi ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Gürkan Gülay´ı topa tuttu.

ArTur Taşımacılık İşletmecisi Kavi, seçim dönemi boyunca belediye başkan adaylarının özel halk otobüsleri işletmeciliğini dolmuşçulara vereceği yönünde vaatler verdiklerini belirterek, “Zonguldak’taki dolmuşçu esnaflarımızı kandırıyorlar” dedi.

“DOLMUŞÇU ESNAFLARIMIZI KANDIRIYORLAR”

Zonguldak Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi olarak seçimlere son 5 gün kala çok ciddi rahatsızlıkları olduğunu belirten Kavi, “Öncelikle seçim vaatleri olarak Zonguldak’taki dolmuşçu esnaflarımızı kandırıyorlar. Nihayetinde belediye kimsenin tapulu bir malı değildir. Belediye, resmi bir kurumdur ve devletindir. Buraya seçilen insanların devletin yetkilerini, kanunlar çerçevesinde kullanmakla yetkilidir. Bütün belediye başkan adaylarının seçim vaatleri, halk otobüslerini dolmuşçuya verecekleri yönündedir. Ben de eskiden bir dolmuşçuydum ve ben de onların içinden geldim. Seçim günü yaklaştıkça siyasi partilerin direk olarak bunları öne sürmesi bizi ciddi anlamda rahatsız ediyor. Zaten bizim Zonguldak Belediyesi, ciddi anlamda dolmuşçu esnafını mağdur etmiştir. Bunu açık ve net dolmuşçu arkadaşlar da söylüyor. Bizler de mağdur olduk. Çünkü belediye, asli görevini yerine getiremedi. Bilinçli yapılan hareketlerde var. İşi bilmemezlikten yapılan hareketler de var. Bürokrasi olarak hatalar var. Zarar gören Zonguldak şehir içi dolmuşçu esnafı ve bizim şirketimizdir. Siyasiler bunu kullanarak oy avcılığı peşine düştüler anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

“ART NİYET VAR”

Kavi, DemirPark AVM-Benzinlik hattına 15 dakikada bir sefer yaptıklarını belirterek, trafik sıkışıklığı ve kırmızı ışıklar nedeniyle seferlerin aksadığını, vatandaşın mağdur olmaması için ek araba koyduklarını, ancak belediye yönetiminin buna karşı çıkarak, ceza yazdığını belirtti. Kavi, “Zonguldak Belediyesi, en son geçen hafta bana Başkan Danışmanı Sayın Erhan Darende imzalı bir tebliğ yaptı. Ben anlaşma yapmışım, sözleşme yapmışım, vatandaşa hizmet vermişim. Buradan benzinliğe kadar 9 tane kırmızı ışık var. Bu ışıklar 60 saniye, en azı 45 saniyedir. 15 dakikada bir bu araç nasıl gidip-gelecek? Mümkün mü? ‘Vatandaş mağdur olmasın’ diye yedek aracımı koyuyorum bana, ‘Neden üçüncü aracı koydun?’ diyorlar. Neden koymayacağım? Benim orada rakibim de yok. Oraya çalışan dolmuş yok. Orada benim rakibim ilçe arabası. İlçe arabası da Kozlu yolcusunu taşımakla mükellef, Zonguldak yolcusunu taşımakla mükellef değil. Elimizde belgelerimiz var. İlçeden gelen araba benim sınırımda nasıl yolcu alıyor? Bununla ilgili bir tane trafik cezası mı yazdı? Yazmadığı gibi bana da ‘Sen oraya çalışma. Kozlu Belediyesi burada kazanacak. Sen 2 arabayı, 3 araba yapamazsın. Vatandaşa da hizmet vermeyeceksin’ diyor. Burada kesinlikle bir art niyet var. Kesinlikle savunabilir düşüncesi yoktur. Neden vatandaşı mağdur etmeye çalışıyorlar?” diye konuştu.

Kavi, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay’ı da sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi:

“SEN ÖNCE KENDİ YERİNDE 18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARA KAĞIT OYNATMAMAYA ÖZEN GÖSTER”

“Her yerde yaptığı konuşmalarda, ‘Özel halk otobüslerini dolmuşçuya vereceğim’ diyor. Sanki kendi kafesi gibi ve kendi kafesinin bu seçimde ruhsatını alacak, kafeyi paylaştıracak. Burası bir belediye, resmi kurum. Devlettir. Belediyeyi yönetmek, kafe yönetmeye benzemiyor. Sen ihale yapmadan kimin malını kime vereceksin? Dolmuşçuya, ‘Gel kardeşim, ben sana bunları veriyorum’ mu diyeceksin? Böyle bir kanun varsa, gelsin ben bugün sözleşmemi feshedeyim, bana yol göstersin ve bende dolmuşçulara devredeyim. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan 1 liraya yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Ben bu işten para mı kazandım? Kendi kafesinde 30 metre olan yeri 3 bin metrekareye kadar yapıyor, yıkım kararı olan yeri yıkmıyor, çıkmış bizi konuşuyor. Bir de benim evime gidip oy istiyor. Nasıl bir zihniyet, rant var gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Zonguldak’ta herkesin ne yaptığını çok iyi bilenlerdeniz. Yerinin tapusuz olduğunu, kirasını ödemediğini söyledik. Benim kiramı gidip sağda-solda takip edeceğine sen adaylıktan 2 ay sonra Davut Acar’a 95-100 bin liralık borcunu temlik yapmadın mı? Siyasi partiler su parasını öğreniyorlar, o da gidip başka bir müteahhitle beraber su borcunu kapattı. Kira borcu yok mu? 30 metrekare kirası ödüyor, ama yeri 3 bin metrekare. Sen 30 metrekare yerden kokoreç satarak para kazanmıyorsun. Binlerce kişiyi ağırlıyorsun, ama belediyeye kira ödüyor musun veya kaç lira veriyorsun? Siyasi partiler bizi ağzına alırken, önce kendi açıklarını kapatacaklar. Siyasetle uğraşan insanların açığı olmamalıdır. Temiz, dürüst olmalıdır. Yalan beyanatlarla ‘ben şunu, bunu yapacağım’ diyor. Kardeşim hangi birini yapacaksın? Hodri meydan; gel belediye başkanı ol da yap. Kimin malını kime vereceksin? Senin kafen gibi değil burası. Bir otobüsün kaskosu, sigortası 10 bin lira. Ben yılda sadece 250 bin lira bunları ödüyorum. Niye? İnsanların can güvenliği için. Bu işler çocuk oyuncağı değil. Sokağa çıkıp da market, büfe yönetmeye benzemiyor. Bizim yanımızda 70’e yakın insan çalışıyor. Bizi neden siyasete alet ediyorsun ki? Sen önce kendi yerinde 18 yaşından küçük çocuklara kağıt oynatmamaya özen göster. Sen belediye başkan adayısın, mal beyanında bulunuyorsun ve kafenin senin olduğunu söylüyorsun. Sen 18 yaşından küçük çocuğa neden oyun veriyorsun? Sen bir kere bu çocuklara örnek olacaksın. İnsan önce kendine dikkat etmelidir. Biz kesinlikle siyasetle uğraşmıyoruz. Bizi siyasete alet etmeyin ve dostluklarımız bozulmasın. Biz zaten olabileceğimiz kadar mağdur olduk. Lütfen bizi rahat bırakın. Benim siyasi görüşüm yok. Bizi karalamayı artık bırakın” dedi.

“BENİM SİYASİ GÖRÜŞÜM EKMEK PARTİSİDİR”

Belediye başkan adaylarına çağrıda bulunan Kavi, “Siyaset yapan arkadaşlardan bizi alet etmemelerini istiyoruz. Bizim de oyumuz var ve bizde akıllı insanlarız. Oyumuzu nereye vereceğimizi az buçuk bilen insanlarız. Fakat ben hiçbir zaman siyasete alet olmadım. Siyasete bulaşmadım. Ben ticaretle uğraşıyorum. Benim siyasi görüşüm ekmek partisidir. Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Seçime 3-4 gün kaldı ve lütfen artık bizi telaffuz etmesinler. Yakamızı bıraksınlar. Bizim kimseden keyfi bir beklentimiz yok. Gelen insanlar ticaretini sağlamlaştırmak ve koltuk sevdasındalar. ‘Belediyeyi nasıl sömürürüm, kime peşkeş çekerim, nasıl yontarım?’ anlayışının peşindeler. Menfaati bırakın, adam gibi siyaset yapın. Siyaset bu kadar ayaklar altına alınmamalıdır. En azından bizi alet etmeyin. Zonguldak’ta herkes, herkesin ne olduğunu iyi biliyor” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi