Yeni sezonda Zonguldakspor&[#]8217;un maçlarını hangi sahada oynayacağı konusunda belirsiz sürüyor. Risk oluşturduğundan olumsuz rapor verilen Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu konusunda, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldaksporlu taraftarlarla iftar yemeğinde bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi. Düzenlenen iftar yemeğinde, Karaelmas Kemal Köksal stadı ile ilgili taraftar gruplarıyla ve dernek yöneticilerine fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Emniyet Müdürü Ak, risk oluşturduğundan tribünlerin yenilenmesinin ardından maçların Stadyumda oynanabileceğini taraftarlara aktardı.

AKDENİZ: BİLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDERMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Stadyum konusunun iyi anlaşılmadığı için bir araya geldiklerine değinerek, &[#]8220;Bilgi kirliliği olduğunda vatandaş da değişik haklar talepler edebiliyor. Sonuçta toplantı yaptık konuştuk, anlaşıldı bugünde dedik ki hem iftar yapalım hem de konunun daha iyi anlaşılması için emniyet müdürümüzle beraber taraftar gruplarını toplayarak sorunu anlatarak çözüme ulaştırmak için toplandık. Sağ olsun Emniyet Müdürümüzde her zaman bize destek veriyor Zonguldak sporla ilgili ne zaman bir sorun olsa gelip destek veriyor. Hep iftar yapalım, hem de zaman zaman sporun bütün parçalarıyla bir araya gelmemizde fayda var. Yanında sorun olması şart değil hem de gençlik merkezi tanıtmak istedik. Gençlik merkezimizde konferanslar, seminerler, toplantılarda yapılabilir. Tabi ki de buraya gençler geliyor. Biz gençlere diyoruz ki kafeteryada mı oturmak istiyorsun, gel diyoruz gençlik merkezinde otur burada var, internete mi girmek istiyorsun gel burada ücretsiz gir, ders mi yapmak mı istiyorsun gel burada hoca var, kurslar, ebru sanatları, spor ve kamplar gibi daha birçok şey burada gençler için ücretsiz sağlanıyor &[#]8221; şeklinde konuştu.

AK: BU ŞARTLARDA MAÇ OYNANMASI MÜMKÜN DEĞİL

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, can güvenliğinin her şey önce geldiğine vurgu yaparak, &[#]8220;Zonguldakspor taraftarı birçok güzel şeye layıktır. Onun için hep beraber bir şeyler yapmak gerekiyor. Yapmak için de yıkmak gerekiyor. Ben size açıkça bir şey söyleyeyim ben son oynanan İstanbulspor maçında gerçekten çok korktum. Allah göstermesin stadyumlarda vurdu kırdı olayları olmaz. Ufak tefek hadiseler sonrasında galeyana gelmeler, ezilme hadiseleri olur ve bu olaylar çok ağır sonuçlar doğurur. Bizler bura da bir şeyler yapacağız derken bir takım facialara yol açmamız lazım. Stadyum eski bir stat 70 küsür yaşında artık orada bir şeyler yapılması lazım. Geçen sezon Gençlik Spor İl Müdürümüz ve Zonguldakspor Kulüp Başkanı ile beraber bir şeyler yaptık. Bu sene bu stadı bu şekilde götürmek mümkün değil. Bu stadı bu şekilde koşullara uygun hale getirmek gerekir. Biliyorsunuz bizim her sene bu aylarda Gençlik Spor grup toplanıyor bir çalışma yapılıyor. Güvenlik sertifikası veriliyor. Şuan da bu stada bu şekilde güvenlik sertifikası veremeyiz. Geçen sene görmezden geldik yardımcı olduk bu sene hakikaten çok zor. Bir kere kapalı tribünün hemen yıkılması gerekiyor. Açık tribünde ciddi anlamda iyileştirmeler yapılması gerekiyor oda yapılır mı bilemiyorum. Giriş çıkışların tanzime edilmesi gerekiyor. Duvarlar var, yani biliyorsunuz toplu hareketler o duvarlar sıkıntı yaratabilir. Dışarıdan gelen gözlemciler gerçekten bizim seyircimize gıpta ediyorlar. Koskoca Beşiktaş bile bir sezon dışarıda oynadı. Sayın Valimiz, Gençlik Spor Müdürümüz bu konu ile gerçekten ilgileniyor. Önemli olan gideriz bir Zonguldakspor&[#]8217;un başarı içinse bir tel örgü çekeriz hep beraber bağırırız. Önemli olan cana bir şey olmasın parayı buluruz. Bildiğim kadarıyla stat için ihaleler yapıldı önümüzde hafta kapalıya iş makineleri girecek&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi