Yeni sezonda Süper Amatör Lig&[#]8217;de mücadele edecek olan Erdemirspor&[#]8217;da Süper Lig&[#]8217;de Erdemirspor&[#]8217;u iyi temsil edecek, iddialı bir takım oluşturmaya çalışıyoruz diyen Erdemirspor Teknik Direktörü Musa Devrim, yeni sezon öncesi transfer ve altyapı çalışmalarını değerlendirdi.


Kadromuzu korumak istiyoruz


İç transferde, tüm oyuncularımızla anlaşmak ve kadromuzu korumak istiyoruz. Dış transfer çalışmaları da devam ediyor. Zonguldak bölgesinde, Süper Lig&[#]8217;e katkı sağlayacak oyuncular var ve önemli oyuncularla görüşüyoruz. Prensipte görüştüğümüz oyuncularla ilgili olarak ekonomik bakımdan bazı beklemelerimiz var.


Büyük paralarla oyuncu alma taraftarı değiliz


Transferde öncelikli düşüncemiz, ilk olarak bölgemizdeki genç ve yetenekli oyuncuları kadromuza katmak. Çok futbolculu kadro yerine az sayıda oyuncu ile dinamik kadro yapısı kurmak bizim için önemlidir. Süper Lig&[#]8217;de Erdemirspor&[#]8217;u iyi temsil edecek, iddialı bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Çok büyük paralar vererek dışarıdan oyuncu alma taraftarı değiliz. Amatör seviyelerde çok paralı transfer alışkanlığı bırakılmalıdır.


Transfer görüşmelerimiz sürüyor


Çorluspor&[#]8217;dan Mustafa Orhan (Ofansif bir oyuncu), İstanbul&[#]8217;dan Mahmut Arman (Forvet), Karabükten kaleci Volkan. Bunlar prensipte anlaştığımız oyuncular.


Yine bölgemiz Alaplı&[#]8217;dan Soner Yöndem, SSK&[#]8217;dan Osman Yazgan ve Yunus Demircan ile askerden yeni dönen Emre Kuzu ve Serdar Negüzel, Özdemir Arslan anlaşma aşamasında olduğumuz oyuncular arasında yer alıyor. Anlaştığımız oyuncular dışında, belli mevkilere en az 4 transfer daha yapmayı düşünüyoruz.


Bu sezon kadro oluşturmak önemli bir külfet


25 Temmuz&[#]8217;da çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Kaliteli bir lig olmasını diliyorum. Bütün takımların hemen hemen eşit düzeyde olacaklarını tahmin ediyorum. Bu sezon Süper Lig&[#]8217;in kulüplere ağır ekonomik yük olacağı düşüncesini taşıyorum. Dileğim, futbolun bu durumdan zarar görmemesidir. Sadece Ereğli&[#]8217;de 5 Süper Amatör takımın olması kadro oluşturmak bakımından da önemli bir külfet getirmektedir. Kulüplerimizin, bir sezonu düşünerek sadece o sezonu kurtarmak düşüncesinin yanında, mutlaka altyapı değerlerini iyi organize ederek, oyuncu yetiştirmesi gerekir.


Gençlerimize şans vermeliyiz


Altyapı için Ereğli&[#]8217;de potansiyel var. Bu nedenle, kulüplerin geleceği için, futbol temel eğitim çalışmalarının mutlaka ön planda tutulması gerekiyor. Kendi içinde Ereğli&[#]8217;nin bu beş Süper Amatör takım için maalesef kadro yapısı yok. O yüzden genç oyuncularımıza güvenmeli ve onlara şans vermeliyiz.


Altyapıya ağırlık veriyoruz


Erdemirspor olarak bölge futbolunun kalkınması için altyapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz, altyapıyı öncelikli tutuyoruz. Altyapıdan beslenen bir üstyapı, hedefimizdir. Genç nesilleri, futbolun temel eğitim prensipleri çerçevesinde ahlaki değerleri ön planda tutarak yetiştiriyoruz. Tüm kulüplere yeni sezonda başarılar diliyorum.

Editör: Pusula Gazetesi