Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı´nın önceki akşam Dedeman Otel’de düzenlediği iftarında Çaydeğirmeni Belde Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, kendisiyle tokalaşmayan 24’üncü Dönem AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar´a tepki gösterince tartışma çıktı. Gebeş´in üzerine yürüyüp boğazına sarılan Ulupınar, iftara katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve diğer partililer tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Dedeman Oteli´nde düzenlenen iftara, AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş´ın yanında AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu ile partililer katıldı. 7 Haziran seçimlerinde 3´üncü sırada aday gösterilen ve seçilemeyen eski Milletvekili Özcan Ulupınar, iftar öncesi salona girerek partililerle tokalaştı.
TOKALAŞMADI, KAVGA ÇIKTI
Ulupınar, iddiaya göre, Elitaş´ın yanındaki masada oturan partililerle tokalaşırken, Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile tokalaşmadı. Gebeş´in buna sözlü tepki göstermesi karşısında Ulupınar sinirlendi. Kameralara da yansıyan olayda masada oturan Gebeş´in boynuna sarılıp yumruk atmaya çalışan Ulupınar´a partililer müdahale etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir´in ağzını kapatmaya çalıştığı Ulupınar, Mustafa Elitaş ve diğer partililer tarafından güçlükle sakinleştirilerek masadan uzaklaştırıldı. Bu sırada salonda bulunan Ulupınar´ın yakınları ile diğer partililer arasında da tartışmalar oldu.
Ulupınar, sakinleştikten sonra Elitaş ve milletvekillerinin bulunduğu masaya oturdu. Devrekli olan Ulupınar´ın, seçim sürecinde Satılmış Gebeş´i çalışmamakla suçladığı ve aralarında bu yüzden husumet bulunduğu ileri sürüldü.

GEBEŞ: “DİREK GELDİ BOĞAZIMI SIKTI”

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, iftar yemeğinde 24’üncü Dönem Milletvekili Özcan Ulupınar’dan darbe aldığını doğruladı. Başkan Gebeş, Ulupınar ile arasında herhangi bir diyalog geçmeden direk kendisinin boğazına sarıldığını söyledi.

Başkan Gebeş, Atilla Öksüz’ün sunduğu “Günün Gazete Manşetleri” programda telefonla canlı yayına bağlanarak olayı anlattı. Gebeş, parti organlarının gerekli açıklamayı yapacağını belirterek, fazla konuşmak istemediğini söyledi.

Gebeş, açıklamasında şunları söyledi:

“BU GECEYİ ZEHİR ETMEYE HAKKIM YOKTU, SESİMİ ÇIKARMADIM”

“İl Başkanımız mübarek Ramazan ayı nedeniyle bir iftar programı düzenledi. Bizleri de davet etti. Ben Meclis üyelerim ve parti teşkilatlarımla birlikte programa katıldım. Meclis üyelerim ve parti teşkilatım dışarda oturuyordu, ben dışarı çıktım. Önceki Başkanımız Hamdi Uçar, Siyasi İşler Başkanı Hüseyin Mercimek ve Salih Erbay’ın bulunduğu masaya oturdum. Orada iftarı bekliyorduk, ben hiçbir şey anlamadım, bana birden darbe geldi. Sesimi de çıkartmadım, ‘mübarek Ramazan ayı’ diye… Bu geceyi zehir etmeye hakkım yoktu, bunu biliyorum. Parti yöneticilerimiz gerekli açıklamayı yapacaktır. O akşam da sesimi çıkartmadım, şimdi de çıkartmıyorum. Sadece iyi olduğumu ifade etmek istiyorum. Basına yansıdığı gibi Özcan Bey’le aramızda bir diyalog geçmedi. Ben direk darbe aldım. Fazla konuşmak istemiyorum, sadece olmaması gereken bir olaydı, üzgünüm. Hiç hoş bir gece değildi.”

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, olayın henüz sıcak olduğunu, tarafların sakinleşmesi gerektiğini belirterek ilerleyen günlerde açıklama yapacağını söyledi. Telefonla ulaştığımız Ulupınar da konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

ULUPINAR, SONRA AÇIKLAMA YAPACAK

Pusula Gazetesi’nden Öznur Güneş’in ulaştığı 24’üncü Dönem Milletvekili Özcan Ulupınar, olayla ilgili sonra açıklama yapacağını belirterek, konuşmak istemediğini söyledi.

KİMİ ZAMAN AYIRMAYA ÇALIŞTI, KİMİ ZAMAN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

2011 seçimlerinde 3’üncü sıradan aday gösterilen ve seçilmeyi başaran Özcan Ulupınar, bu dönem yeniden üçüncü sıradan aday gösterilmesine karşın seçilmeyi başaramadı. İftar programında yaşananlar Ulupınar’ın TBMM’de yaşanan kavgalardaki görüntülerini hatırlattı.

Sık sık kavgaların, tartışmaların ve yumruklaşmaların yaşandığı TBMM’de pek çok olayda sahnede gördük Ulupınar’ı.

Yasa görüşmelerinde çıkan tartışmaların içine atılmaktan sakınmadı. Kimi zaman ayırmaya çalıştı, kimi zaman üzerine yürüdü…

Bunlardan birinde, iki Zonguldak Milletvekili CHP’li Ali İhsan Köktürk ile AK Partili Özcan Ulupınar karşı karşıya geldi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu´nun (HSYK) yapısında değişikliğin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu´nda AK Partili milletvekilleri ile CHP´li milletvekilleri yumruklu kavgasında Köktürk’ün burnu kanadı. Olaya müdahalede geç kalan Ulupınar, Köktürk’ün yediği yumruğa engel olamamıştı.

Editör: Pusula Gazetesi