Zonguldak Belediyesi´nin toplu taşımacılık hizmetlerini yapacak özel halk otobüs ihalesi, Zonguldak Belediyesi Encümen Salonu’nda yapıldı. İhaleye 5 firma katılırken, Zonguldak özel halk otobüsü işletmeciliğini 3 yıllığına kazanan firma, Akın Kavi’nin sahibi olduğu Atıl İnsan Kaynakları oldu. Zonguldak Belediyesi; Site, Gümüşhane, 102 Sokak, İncivez, Ontemmuz, Kokaksu-Birlik-Alsancak, İnağzı-1, İnağzı-2, Yeşilmahalle, Karaelmas, 88 Evler, Rat-Kırat, Rüzgarlı, Üzülmez, Tepebaşı, Dilaver, Mithatpaşa-Fener, Milli Egemenlik Caddesi-Benzinlikler arasındaki toplam 18 hattı ihale yoluyla 710 bin TL’ye Akın Kavi’nin sahibi olduğu Atıl İnsan Kaynakları Şirketi’ne verdi. İhale sırasında Zonguldak Belediyesi’nde alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkatlerden kaçmadı. İhaleye giren şirket temsilcileri, ihale öncesinde aramadan geçti.

“AMACIMIZ, DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE HALKIMIZA HİZMET EDEBİLMEKTİR”

Aralık ayında iptal edilen ve yeniden yapılan özel halk otobüsü ihalesini değerlendiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Daha önce ihalemiz çeşitli aksaklıklar nedeniyle iptal edilmişti. Aksaklıklar giderildi. İhaleye 4 firma evraklarıyla katıldı. Bu şirketlerden Günaydın Kardeşler, evrak eksikliği nedeniyle elendi. Geriye kalan 3 şirketten teklifler alındı ve Atıl İnsan Kaynakları isimli şirket ihaleyi kazandı. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Amacımız, düzgün bir şekilde halkımıza hizmet edebilmektir. İhalemizi güzel bir şekilde tamamladık. Şartlara ve sözleşmelere en iyi şekilde dikkat ederek, kurul ile birlikte tanzim ettik. Bizim için şartname çok güzel bir şartname oldu. Karşı taraf içinde eminim öyledir ki ihaleye girdiler ve kazandılar” ifadelerini kullandı.

İKİ FİRMA EKSİKLERDEN DOLAYI ELENDİ

İhaleye teklif veren beş firmadan biri, eksikleri nedeniyle ihale başlamadan elenmişti. Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir´in başkanlığındaki İhale Komisyonu, vekâlet tasdikinden kaynaklanan eksikleri nedeniyle Günaydın Kardeşler şirketini eledi. En yüksek teklifi veren Atıl İnsan Kaynakları Firması, ihaleyi 710 bin lira bedelle kazandı. Atıl İnsan Kaynakları adlı firmanın halen taşıma işini yapan Akın Kavi´ye ait olduğu öğrenildi.

İhalede sunulan teklifler ise şöyle:

AE İnsan Kaynakları:

1. Teklif: 708 bin 300 TL

2. Teklif: 709 bin TL

SET Otomotiv:

1. Teklif: 705 bin TL

2. Teklif: 709 bin TL

Atıl İnsan Kaynakları:

1. Teklif: 703 bin 600 TL

2. Teklif: 710 bin TL

Editör: Pusula Gazetesi