Kapuz Plajı’nda 30 metre açıkta 4 arkadaşıyla yüzerken boğulma tehlikesi geçiren C.Y. (17) arkadaşları ve cankurtaran ekipleri tarafından kurtarıldı. Açıkta arkadaşları ile yüzerken bir anda boğulma ile karşı karşıya kalan C.Y’ye ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Kıyıdan olayı gören Can Kurtaran ekipleri, tekne ile kurtarma operasyonu başlattı. C.Y, bir felaket yaşanmadan denizden çıkartıldı.

Arkadaşları, C.Y’nin yüzerken bir anda panik atak yaşadığını ve korktuğunu belirterek, “Bir anda boğulmaya başladı. Bizde arkadaşlarımızla beraber onu tuttuk ve kurtarmaya .alıştık. Daha sonra yakından geçmekte olan bir tekne bize yardımcı oldu, arkadaşımızı tekneye bindirdik. O esnada zaten Can Kurtaran ekipleri kıyıdan olayı görüp hemen harekete geçmişler. Tekneye gelip arkadaşımızı aldılar, şu anda hayatı tehlikesi yok” şeklinde konuştu. Arkadaşları ile açıkta yüzdüklerini belirten Ö.C, “C.Y ile birlikte ipe kadar geldik. Ancak kendisi yorulduğunu ifade etti. Ben zaten kendisini alıp ipe biraz götürmüştüm. Daha sonra ipten kıyıya doğru yüzmek istedi ancak bir anda boğulmaya başladı. Bizde hemen Cankurtaran ekiplerine haber verdik. İlk müdahaleyiz biz yaptık. Kıyıda da müdahale edildi. Gelen ambulans ile de hastaneye kaldırdık” ifadelerini kullandı.

Olayyerine gelen ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan C.Y’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. C.Y hastanede tedavi altına alındı.

Editör: Pusula Gazetesi