Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde cinsel istismar davasında 6 yıl hapis cezası almasından sonra rahatlamak için av tüfeği ile atış yaparken arkadaşı 43 yaşındaki Hasan Karakuş´u vurup öldüren 26 yaşındaki Murat Aktaş´ın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Aktaş, "Kasten vurmuş değilim. Orada başkasını vursam, benim suçumu üstlenecek kadar beni çok severdi" dedi.
Olay, geçen 30 Ocak´ta ilçeye bağlı Gebe Köyü´nde ormanlık alanda meydana geldi. Tutuksuz yargılandığı cinsel istismar davasında 6 yıl hapis cezası alan ve Yargıtay süreci nedeniyle tutuklama kararı verilmeyen Murat Aktaş, arkadaşları Erdem G. ve Hasan Karakuş ile ormanlık alana giderek birlikte alkol aldı. Murat Aktaş, Hasan Karakuş´un, "Ateş edersen rahatlarsın" diyerek verdiği tüfekle atış yapmak istedi. İddiaya göre geri tepmesiyle Aktaş´ın kontrolünü kaybettiği tüfekten çıkan saçmalar Hasan Karakuş´a isabet etti. Hasan Karakuş öldü.
Tutuklanan Murat Aktaş, 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde, &[#]8220;kasten adam öldürmek&[#]8221; suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Olayın kazayla meydana geldiğini ileri süren sanık Aktaş, şöyle dedi:
"Tüfeğin patlamadığını fark edince, ateş almadığını söyledim. Hasan Karakuş yanıma gelerek tüfeğe bir şeyler yaptı. O an arkamdan ne yaptı, bilmiyorum, ama av tüfeği ateş aldı. Daha sonra ateş ettiğimde tüfek sağa-sola beni savurdu. Herkes arkamda dururken maktulün ağaçların oraya geçtiğinin farkında değildim. Sol tarafıma nasıl geçti, bilmiyorum. Kasten vurmuş değilim. Orada başkasını vursam, Hasan Karakuş benim suçumu üstlenecek kadar beni çok severdi. Beni ne kadar çok sevdiğini bütün köy bilir."
Murat Aktaş´ın tutuksuz yargılanan arkadaşı Erdem G. İse, "Murat, Hasan´a dönüp ateş etti. Murat´ın omzuna vurup tüfeği elinden aldım. Hasan´ın yere düştüğünü gördüm. Daha sonra da hastaneye götürdük. Onlar baba ve oğul gibiydi. Aralarında sorun var mıydı, bilmiyorum. Ben azmettirici değilim. Olayla alakam yok" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Pusula Gazetesi