Zonguldak’ta meyve yüklü kamyon hızını alamayarak, karayolunda çalışma yapıldığı için durdurulan TIR’a arkadan çarptı. Hurdaya dönen araçta sıkışan kamyon şoförü olay yerinde hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre kaza, Zonguldak-Ankara karayolu 10. kilometresinde meydana geldi. Meyve yüklü kamyon, Devrek ilçesinde halk pazarına meyve bıraktıktan sonra Zonguldak’a hareket etti. Karayolunda çalışma yapıldığı için Recai Aydemir’in (27) kullandığı 67 YF 125 plakalı TIR ise ekipler tarafından durduruldu.
Çalışma yapılan alana yaklaşan Altan Serçe (46) idaresindeki 67 DR 069 plakalı meyve yüklü kamyon hızını alamayarak TIR’a arkadan çarptı. Kazada kamyon şoförü Altan Serçe hurdaya dönen araçta hayatını kaybetti.
Kazayı haber alan ekipler olay yerine geldi. AFAD ve itfaiye ekipleri hayatını kaybeden Altan Serçe’nin cesedini sıkıştığı yerden çıkartmak için çalışma gerçekleştirdi. Sıkıştığı yerden çıkartılan Serçe’nin cesedi Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Serçe’nin yakınları ise olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Öte yandan, trafik bir süre durdu. Hurdaya dönen araç olay yerinden çekici yardımıyla kaldırıldı, trafik yeniden açıldı. TIR sürücüsü Recai Aydemir ise kazadan yara almadan kurtuldu.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi