Zonguldak´ta, gümrük sahasından Ukrayna´ya gitmek üzere bekleyen TIR´ın gizli bölmelerinde 118 kilo 486 gram eroin ele geçirildi. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları sonrasında Karabük’ün Safranbolu ilçesinden aldığı yükü, Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü sahasından Ro-Ro gemisiyle Ukrayna’ya götürmek üzere bekleyen yabancı plakalı TIR´ı takibe aldı. Cumartesi akşamı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, X-Ray taramasından geçirilen TIR, hangara çekilerek aranmaya başlatıldı. Dedektör köpekler ile yapılan arama sonrası TIR´ın gizli bölümlerine yerleştirilen 115 paketin içinde 118 kilo 486 gram eroin ele geçirildi. Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu da, olay yerine giderek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. TIR’ın Ukraynalı sürücü 52 yaşındaki M.T. gözaltına alındı. Sürücü M.T., Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Zonguldak Adliyesi’ne çıkartıldı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, konu ile ilgili Gümrük Muhafaza Müdürlüğü sahasında açıklama yaptı. Kaban’a; İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Hacı Osman Aksu da eşlik etti.

Vali Kaban, uzun bir süreden beri takipte olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

KABAN: “GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAK VE SIKINTILI MALLA İLGİLİ DİKKATLERİNİ ARTIRDI”

“Epey bir zaman önceden başlattığımız, özellikle Zonguldak’ımızın dış dünyaya açıldığı en önemli merkez olan Zonguldak Gümrüğü’ndeki çalışmaların bir neticesi olarak ele geçirilmiş olan uyuşturucularla ilgili açıklama yapmak için buradayız. Aslında 8 ay önce bu konuda yoğun bir dikkat kesilmemiz gerektiğine dair yoğun bir hadise olmuştu. O hadisedeki talimatlarımdan sonra arkadaşlar da özellikle Gümrüğümüzden yurt dışına çıkabilecek ya da yurtdışından ülkemize gelebilecek her türlü kaçak ve sıkıntılı malla ilgili dikkatlerini artırmışlardı. Bu çalışmalar ayrıca sizlerin de bizim X-Ray cihazımızın hizmete alınmasıyla daha kolay yapılabilir bir duruma geldi. Bunun neticesi olarak yüklü miktarda uyuşturucu madde yakalandı. Dikkatleri ve hassasiyetlerinden dolayı gerek Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’müzü, gerekse İl Emniyet Müdürlüğümüzü kutluyorum. Bu olayın süreçleri şu an devam ediyor. Konu yargıya intikal etmiştir. Vali Yardımcımızın nezaretinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler. Sabaha kadar çalıştılar. Olabilecek her tür ihtimali düşünerek konu bir noktaya getirildi ve yargıya intikal etti. Tür olarak ‘eroin’ diyebiliriz. Piyasa değeri ise 30-40 milyon Dolar civarındadır.”

Zonguldak’ta 2005 yılında 150 kilogram, 2008 yılında 70 kilogram eroin-esrar yakalandığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi