STADYUM, BELEDİYE’NİN DESTEĞİYLE ONARILIYOR

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Zonguldakspor’un yeni sezonda maçlarını Karaelmas Köksal Stadyumu’nda oynayabilmesi için girişimler sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlüğü tarafından Stadyumun güvenli olmadı yönünde sunduğu raporun ardından Zonguldakspor Kulübü girişimlere başladı.

Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Teknik Direktör Cahit Terzi, Stadyumda tespit edilen noktaları dün Zonguldak Belediyesi Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberinde Müteahhit Ahmet Çolak’la birlikte inceledi. Stadyumun 3 Ağustos’a kadar Federasyon tarafından güvenlik sertifikası alabilmesi için tadilat işlerine başlanması kararı alındı.

Zonguldak Belediyesi ve müteahitin desteğiyle kapalı tribünlerin önümüzdeki günlerde tamamen yıkılacağı, açık tribünlerin arka kısmında bulunan koruma duvarları ve çatlak olan bölümleri tadilatla onarılacak.

AKDEMİR: YIKMAZSAK YENİ STADYUM BAŞLAMAZ!

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldakspor’un maçlarını kendi sahasında oynayabilmesi için destek olmaya hazır olduklarına değinerek, “Olması gerekenleri hep birlikte yapacak olmanın heyecanı farklıdır. Şehir Stadyumu artık eskidi, yıkmadan da yenisi yapılmıyor. Eşyanın tabiatına göre, bugün yıkmazsak yeni ortaya konmayacak. Yıkmak yenisini yapmak için hız kazandırır. Vali beyde talimat vermiş Gençlik Spor İl Müdürü’ne yakılması için. Zonguldakspor teknik heyeti fazla uzaklara gitmeden maçların burada oynanmasını istiyor. Dış sahaya gidip-gelmeler herkese maliyet getirecektir.

Bize düşen neyse Belediye olarak destek vereceğiz. Zonguldak’taki tüm idareciler de buna sıcak bakmalı. Çok büyük risklerde hep birlikte onun çözümü için arayışa gireceğiz.

Zonguldak seyircisinin atmosferi çok farklı, spor karşı yaklaşımları mükemmel. Zonguldak seyircisine yakışır bir stadyum olmalı. Atletizm sporcuları için yapılan tartan pist gerçekten mükemmel, tribün yaparken buna çok dikkat edilmeli.

BAŞKAN CANER: KAZMA VURULANA KADAR STADYUMDA OYNAYACAĞIZ

Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, kazma vurulana kadar maçları Stadyumda oynamak istediklerine değinerek, “ Stad konusu plan programa, ihaleye aşamasına gelmedikten sonra maçlarımızı tabi ki Karaelmas Kemal Köksal’da oynamak isteriz. Bu bizim en doğal hakkımız. Şimdi kapalıyı yıkacaklar, zaten orayı kullanmıyoruz. Burada Emniyetin hazırladığı raporda eksikler var, onları nasıl çözeriz buna uğraşıyoruz.

Belediye Başkanımızla görüştük buralara kadar geldi, eksikleri teknik ekibe de aktardılar. Onlar nasıl pansuman tedbirlerle nasıl hallederiz, tribünlerdeki riski nasıl ortadan kaldırırız, onun için çalışıyoruz. Herkes elinden yapmaya çalışıyor. Güvenlik kurulu toplantısıyla ilgili 3 Ağustos’a kadar süre aldık. Bu eksikleri tamamladıktan sonra Stadyum, maç oynamaya elverişli hale gelecektir.

CAHİT TERZİ: EMNİYETE HASSASİYETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Zonguldakspor teknik Direktörü Cahit Terzi, Emniyete hazırladığı rapor için teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi, “Emniyet Müdürümüzün bu hassasiyeti için teşekkür ediyorum. Hepimizin iyiliği ve sağlığı için güvenlik Stadyumda oynamamız için Emniyet inceleme yapıp bizi aydınlattı, bilgilendirdi. Biz ayrı fikirlerdeyiz. Biz sadece Stadyum tamamen yenilene kadar pansumanla birlikte maçlarımızı burada oynamak istiyoruz. Bizde taraftarın modern bir Stadyumda maç izlemelerini istiyoruz. Belediye Başkanımızın da pansuman tedavilerde yardımcı olacak olması bizi mutlu etti. Kazma vurulana kadar bu stadyumda oynayacağız. Seneye kapalı tribün yapılınca zaten problem kalmayacak. Maçlar oynanırken yapılabilir kapalı tribün. Biz o duruma geldiğince ilçelerde oynayabiliriz.”

Editör: Pusula Gazetesi