Zonguldak Havaalanı talep araştırması ve Kdz. Ereğli test teknoloji merkezi güdümlü projesinin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak Valiliği toplantı salonunda Vali Ali Kaban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BAKKA Genel Sekreter Vekili Mustafa Arslan, BAKKA Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar, Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin katıldı.
Toplantıda proje ve araştırma çalışması hakkında bilgiler veren Vali Ali Kaban, “Önemli neticelerini beklediğimiz üç ayrı araştırma ve çalışma idi. Her biri kendi başına gündem ama zaman dar, vakit dar. Bunları halkımızla paylaşmamız gerekiyor. Gazeteci arkadaşlarımızın önemli bir yükümlülüğü var. Daha sırada bekleyen birçok konu var. Önümüzdeki yaz aylarının rehavetine rağmen Filyos ile ilgili imar çalışması üç boyutlu örnekleri çıktı. Onu burada tanıtacağız” dedi.

Çaycuma Havaalanı Talep araştırması hakkında bilgiler veren danışmanlık şirketi temsilcisi Nilüfer Arıak, “Saha araştırılması yapıldı. 2 bin 460 anket uygulandı. Bu anketler her ilde eşit sayıda öğrenciler, çalışanlar, işverenler ve yolcular üzerinde uygulandı. Burada çalışmanın önceliği öncelikle bir saha araştırmasının yapılmasıydı. Saha araştırmasının anket değerlendirmeleri devam ederken havaalanımız ziyaret edildi. Havaalanı müdürü ile görüşüldü. Bu güne kadar havaalanında nelerin yapılmış olduğu tespit edildi. Bundan sonra son aşamaya geldik. Havayolu şirketleriyle görüşmeye geldik” şeklinde konuştu.
Havaalanıyla ilgili çıkan sonuca şaşırdığını belirten Vali Ali Kaban, "Havaalanında bu derece olumlu sonuç beklemiyordum. Bu sonuçla bu işi yapmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıktı" dedi.
BAKKA’nın Japonya ziyaretinde Batı Karadeniz Bölgesi’ni tanıtmasını hatırlatan Vali Ali Kaban, “BAKKA Japonya’da bir çalışmamız vardı. Oradan bir talebimiz oldu bizim. Japonya’daki BM yatırım ofisinden, Filyos’ta daha önce de ifade ettim. Biz bir tarafta çevreden vazgeçmek istemiyoruz. Çevreyi koruyacak tarzda davranmak istiyoruz. Ama bir tarafta da endüstrimiz olsun. Yani yeşil endüstri için çalışma talebine oradakiler de çok heyecanlandılar. Geçtiğimiz 15 gün içerisinde Yatırım Destek Ofisinden arkadaşlar Japonya’ya gidip görüşmeler yaptılar. Bunu da çok önemsiyoruz. Biz hakikaten çok güzel doğası olan yerde yaşıyoruz. Hem doğayı hem de insanımıza doğayla barışık iş bulmak istiyoruz. BAKKA’da güzel bir yönetim değişikliği oldu. Mustafa bey BAKKA’da genel sekreterlik görevini devraldı. Bunu da ben bölgemiz ve Zonguldak için şans olarak görüyorum. Hayırlı olsun diyorum” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi