STADYUM’DA EKSİKLER GİDERİLECEK

Zonguldakspor’un yeni sezonda maçlarını Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda oynaması için harekete geçildi. Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu´nun maç oynamaya elverişli olmadığı yönündeki açıklamanın ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konuya el attı.

Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Zonguldakspor Kulübü koordineli olarak Stadyumdaki eksikleri gidermek için çalışmalara başlıyor.

Özellikle açık tribün tarafından bulunan koruma duvarlarının güçlendirileceği, kapalı tribünlerin yıkılacak olmasından dolayı kale arkasına prefabrik soyunma odaları yapılacağı belirtildi. Açık tribünlerdeki eksiklerinden tamamlanmasının ardından Emniyet ve Gençlik Spor’un, maçların oynanabilmesi için Federasyona olumlu rapor vereceği belirtildi.

Eski yapı olmasından dolayı çökme tehlikesi bulunan kapalı tribünün kısa zamanda yıkımına başlayacağı ve ardından ihale sürecine geçileceği alınan bilgiler arasında.

ZONGULDAKSPOR BAŞKANI SÜLEYMAN CANER OTOPARK ALANIYLA İLGİLİ KONUŞTU

Başkan Süleyman Caner, Zonguldakspor’un tek sabit geliri olan Soğuksu’daki Otopark’ın büyük bir bölümünün Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kapatılmasından dolayı ekonomik olarak zor süreçten geçtiklerine değindi.

Başkan Caner, düzenlediği basın toplantısında Otopark’ın yeniden eski haline gelebilmesi için girişimleri sürdürdüklerini bu konuda yetkililerin de desteğine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

OTOPARK ALANI DARALDI, GELİRİMİZDE AZALDI

Başkan Caner, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı, “Bölgesel Amatör Lig’de olduğumuz dönemde Zonguldakspor’a gelir amacıyla Tır Otoparkı olarak kullanalım dedik. Bunun için girişimlerde bulunduk. Gerek Valilik gerekse Belediye nezdinde.

Zonguldak Belediyesi de bizim üzerimizden kiralamasını yapalım, tahsis edelim, Zonguldakspor gelir getirsin dedi. Girişimlere başladık, dosyayı Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu´nun önüne getirdik.

Fakat sonra bir yazı istendi bizden, daha önce geçmişte istenen bir yazı. Hem otopark alanı hem de miting alanı olarak kullanılmasında sakınca yoktur diye. Bu yazıyı koruma kuruluna ulaştıramadığımızdan dolayı, bu girişimimiz yarıda kaldı. Valimiz bu şekilde kullanım dedi bize. Biz bu şekilde kullanırken ‘Tırlatıyoruz’ diye manşetler atılınca tırlarda gelmemeye başladı. Bizde nasip yok tır’da kesildi. BAL’da mücadele ederken Zonguldak Belediyesi’nin bize tahsis ettiği alan vardı, TTK’da buna katkı sağlayarak daha iyi bir yer edindik. Bunu işletmeye başladık, lavuar alanına doğruda araçları alıyorduk.

Zonguldak’ta çok değerli insanlar var! Zonguldakspor’un iyiye gitmemesi için uğraşan insanlar var. Bu şahıslar koruma kuruluna dilekçe mi yazıyorlar, şikayette mi bulunuyorlar, ne yapıyorlarsa. Koruma kurulu gelmiş, lavuar alınana araba çekiliyormuş, suç duyurusunda bulunmuşlar, TKK Genel Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı için.

KENTTE GÜZEL İŞLER OLMASIN DİYE BEKLEYEN İNSANLAR VAR

Tabi bu süreçte bağlantı olan yeri kapatmak zorunda kaldık. Bununla birlikte gelir azaldı, eskiden 2 bin Tl’ye yakın gelir vardı, tabi bu birden düştü. Buranın yeniden eski hali gelmesi için çalışıyoruz. Orada biz açıklamada yaptık taraftarlarla birlikte, hiçbir netice alamadık. O alan öyle duruyor, yer TTK’nın alanı Koruma Kurulu’nun kararı olduğu için o sınırı geçemiyoruz. Bu süreç olumlu şekilde tamamlanmak üzere. Bu konuda yetkilerden yardım bekliyoruz. Zonguldakspor’un tek geliri burası, onunda da nasıl uğraşırız, nasıl engel oluruz diye bakıyorlar. Kente de bişeyler iyi olmasın diye uğraşan insanlarda var onları da tebrik ederim, onların da görevi bu. Temennimiz bu süreçle birlikte orayı yeniden kullanmaya başlarız.

Editör: Pusula Gazetesi