Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı birinci birleşimi, Vacit Durdubaş başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis, bir önceki birleşim tutanağının okunup onaylanmasıyla başladı. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste 3’üncü madde oybirliği ile kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Fikret Zaman, gündem dışı söz alarak Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin yaptığı ihalelerle ilgili meclisten bilgi istedi.

Çatalağzı’nda yapılması planlanan 650 megawatlık santral ile ilgili düşüncelerini paylaşan Zaman, şunları söyledi:
“Çatalağzı’nda bir isyan var, geçen sene de dile getirdik. Bu sene de gündemde, ÇATES’i alan firma 650 megawatlık bir santral yapmayı planlıyor. Türkiye’nin elbette enerjiye ihtiyacı var, enerji ihtiyacına karşı değiliz. İstihdama da karşı değiliz, bu da olması gerekiyor. Ama bunlar yapılırken de toplumun sağlığı çok önemlidir. Son 5 yılda Zonguldak nüfus kaybı yaklaşık 45 bin. Demek oluyor ki, Zonguldak enerji üssüne dönüşecek. Yapılan elektrik santralinin 30 kilometre çaplı alanı etkilediği ortada. 2019 yılına kadar gaz salınımlarıyla ilgili herhangi bir çalışma yok, bunlara müsaade edildi. Dolayısıyla orada yaşayan halkın büyük bir sıkıntısı var.”
Editör: Pusula Gazetesi