Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Çatalağzı Termik Santrali’ni (ÇATES) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan alan Elsan’ın, Çatalağzı’na 650 megawatlık yeni bir termik santral yapmak için başvurusunu Pusula’ya değerlendirdi. İl Başkanı Koltuk, Çatalağzı’nda yeterince termik santral olduğunu belirterek, “İstemiyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu´nda Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turu ile ilgili de değerlendirme yapan Koltuk, Deniz Baykal’ın Meclis Başkanı olma şansının yüksek olduğunu söyledi. Koltuk, önümüzdeki Cumartesi günü Zonguldak’ta İl Danışma Kurulu Toplantısı yapılacağını açıkladı.

Koltuk, Çatalağzı’nda 650 megawatlık termik santral için başvuru yapılmasını şöyle değerlendirdi:

“İTHAL KÖMÜR KULLANILMASI, HİÇ DOĞRU BİR OLAY DEĞİL”

“Biz bir kere termik santrallere karşıyız, zaten o bölgemizde yeteri kadar santral var. O bölgenin durumunu da halkımız görüyor. Bu konuyu yetkililerle, partililer ve Belediye Başkanımızla görüşeceğim. Ama kendi fikrimi sorarsanız, termik santrallere karşıyım. Artı burada ithal kömür kullanılması, hiç doğru bir olay değil… Buranın kömürü var, Zonguldak zaten bir maden şehridir. Kömür kullanılacaksa, ilk önce bu kömürün kullanılması lazım… Oraya gelmeden önce de Zonguldak termik santrallere doymuştur, artık istemiyoruz.”

“DENİZ BAYKAL, TBMM BAŞKANI OLARAK SEÇİLECEKTİR”

Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turu ile ilgili değerlendirme yapan Koltuk, “İlk tur oylama yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na partimizden Deniz Baykal aday olmuştur. Bu turda hiçbir aday yeterli oy alamadı. Büyük ihtimalle eski Genel Başkanımız Deniz Baykal, son turda TBMM Başkanı olarak seçilecektir. Kim seçilirse seçilsin, ilk önce Türkiye önemlidir, onun için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BÜTÜN ÜYELERİMİZ GELSİN, GÖRÜŞLERİNİ SÖYLESİN”

Koltuk, önümüzdeki Cumartesi günü İl Danışma Kurulu Toplantısı yapılacağını belirterek, “Bir seçim geçirdik, seçimde Zonguldak’ta birinci parti olduk. Karadeniz sahilinde adını kırmızıyla yazdıran tek iliz. Bu konularla ilgili GMİS Şemsi Denizer Salonu’nda 4 Temmuz 2015 Cumartesi günü bir toplantı yapacağız. Buna ‘seçim değerlendirme toplantısı’ diyoruz, tüm ilçelerimizi, beldelerimizi, üyelerimizi davet ediyorum. Partimizle ilgili ne gerekiyorsa, üyelerimiz gelecek, konuşacak. Eksiğimizi, bundan sonra yapmak istediğimizi ‘Danışma Kurulu’ adı altında yapacağız. Sonra üyelerimizle el ele, kol kola o toplantıdan çıkacağız. Bizim için önemli bir toplantı, bütün üyelerimiz gelsin, görüşlerini söylesin” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi