Zonguldak´ın Gökçebey ilçesinde, 15 Temmuz 2009 akşamı meydana gelen sel felaketi sebebiyle bir düğün erken saatlerde dağıldı. Ebru Oruç ve Erol Kesgin çifti ile davetliler, erken gelen sel haberiyle ölmekten kurtuldu.

HABER ŞEKLİNDE DAVETİYE BASTIRAN ÇİFT HABER OLDU





Gökçebey ilçesinde yaşayan Ebru Oruç ve Erol Kesgin çifti, gazete kupürü şeklinde bastırdıkları davetiye ile Ada Düğün Salonu´nda yapılacak düğün merasimlerine tanıdıklarını çağırdı. Çift, ´Son Haber´, ´Evleniyorlar´ başlıklarının yer aldığı davetiyede, haber kalıbına göre düzenlenmiş bir yazı ile tüm yakınlarını düğün merasimine davet etti. 15 Temmuz akşamı saat 20.00 de başlayan düğün, aşırı yağış nedeniyle yapılan sel uyarıları üzerine 23.00 sıralarına kadar sürdü.
Düğün esnasında yağan şiddetli yağmurda ıslanan yerlere ve defalarca kez kesilen elektriklere rağmen düğün bir süre sürdü. Kaymakamlık ve belediye tarafından yapılan sel uyarıları üzerine çift, düğün merasimini erken bitirerek salondan ayrıldı. Çiftin düğünü iptal etmesiyle herkes evlerine dağılırken, büyük bir facia önlendi. Düğün esnasında kesilen elektrikler yağan yağmurun şiddeti ve çakan şimşek görüntüleri, birikmeye başlayan suda oynayan çift ve davetlilerin amatör kameralara yansıyan görüntüleri, oluşabilecek facianın boyutunu gözler önüne serdi.
En mutlu günlerini sel felaketiyle bölmek zorunda kalan çifte kara haber de kent merkezindeki iş yerinden geldi. Çift, iş yerinin sel altında kaldığı haberi üzerine gelinlik ve damatlıklarını çıkararak dükkanlarına koştu. Çiçeği burnunda çift, balayına gitmeyi planladıkları evliliklerinin ilk iki gününü zarar gören iş yerlerinde temizlik yaparak geçirdi.
Damat Erol Kesgin, düğün akşamı saat 23.00´e kadar eğlendiklerini belirterek "O saatten sonra derenin taşma ihtimali olduğu haberini aldık. İptal etmek zorunda kaldık. Dükkanda hasarımız çok büyük, balayına da çıkma planımız vardı. Balayını iptal etmek zorunda kaldık. Burada çalışmak zorundayız" dedi. Erol Kesgin, sel yaralarını sardıktan sonra balayına çıkmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi