Malta bandıralı gemiden ayrılmadan acil çağrı sinyali (SOS) gönderen 11 mürettebatı yakınlarda bulunan Yunan bandıralı gemi kurtardı.





Ukrayna´dan Arnavutluk´a azot gübre taşıyan kuru yük gemisi saat 18.00 sıralarında Kdz. Ereğli açıklarında fırtına nedeniyle su almaya başlayınca 11 mürettebat filikalar ile gemiyi terk etti.





Acil yardım çağrısı (SOS) yapan gemideki 7´si Türk, 3´ü Gürcistan ve 1´i Suriye uyruklu olmak üzere 11 mürettebatı Yunan gemisi kurtardı. Yunan gemisi Kdz Ereğli Limanına 2 mil kala Suda Shipping&Trading Co. adlı bir Türk firmasına ait acente motoruna teslim etti.





Kurtarılan 11 mürettebat daha sonra Karadeniz Bölge Komutanlığı´na bağlı Sahil Güvenlik botu tarafından teslim alındı. Kdz. Ereğli Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Karadeniz Bölge Komutanlığı´na bağlı askeri limana getirilen 11 mürettebatın burada sağlık kontrolleri yapıldı.





Batma tehlikesi geçiren gemiden sağ kurtarılan 11 mürettebatta domuz gribi olabileceği şüphesiyle Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi´nde sağlık önlemleri alındı. Hastane personelinin yanı sıra gazetecilere de maske taktırılarak, eldiven giydirildi.





Saat 02.00 sularında Karadeniz Bölge Komutanlığı´na bağlı askeri limanda sağlık kontrolleri yapılan Ümit Çamiçi, Güneri Akın, Mehmet Tekel, Osman Yılmaz, Ali Mehmet Türk, İsmail Güngen, Seçkin Alu, Deyae Zowaikli (Suriye), Jambul Komakhıdze (Gürcistan), Roland Devadze (Gürcistan), Iraklı Varshanıdze (Gürcistan) daha sonra ilçedeki bir otele yerleştirildi.





Su almaya başlayarak batma tehlikesi geçiren Emma adlı kuru yük gemisinden sağ kurtulan 11 mürettebatın sağlık kontrolünü yapan Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servis Doktoru Kenan Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada, "7´si Türk, 3´ü Gürcü ve 1´i Suriye uyruklu 11 mürettebatın sağlık kontrollerini yaptık.





Yapılan sağlık kontrollerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Hepsinin sağlık durumları yerinde. Sadece Suriye uyruklu Deyae Zowaikli´nin ateşi biraz yüksek. O´nun da ciddi bir tehlikesi yok. 11 kişi bir otele yerleştirilecekler" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi