Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde, birlikte yaşadığı 41 yaşındaki Hakkı Başol´u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 44 yaşındaki Yadikar Acar´ın ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı. Başol´un önce, "Ben hacıyım, bunlarla eve girme" diyerek birayla eve girmesine izin vermediğini, sonra da kendisi biraları getirip içmesini istediğini söyleyen Yadikar Acar, "Bu yüzden tartıştık. Ölen anne ve babama küfür edince mutfağa gidip bıçağı aldım. Bıçaklamadım, sadece boğuştuk" dedi.
Olay, geçen 10 Şubat´ta Yadikar Acar´ın evinde meydana geldi. Bir okulun kantininde çalışan Yadikar Acar, iddiaya göre 4 aydır birlikte yaşadığı emekli madenci Hakkı Başol ile bira içme konusunda tartıştı. Kavgaya dönen olayda Yadikar Acar, mutfaktan aldığı bıçak ile Hakkı Başol´u bıçakladı. Hakkı Başol hayatını kaybetti.
Yadikar Acar, “kasten adam öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Zonguldak 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada, olay sırasında evde bulunan Yadikar Acar´ın kardeşi de hazır bulundu. Bakkaldan sigara ve bira alarak eve gittiğinde Hakkı Başol´un, "Ben hacıyım bunlarla eve girme" dediğini ileri süren Yadikar Acar, şöyle konuştu:
"Ben de apartmanın girişine posta kutusunun üzerine koydum. Bilgisayar odasını toparlarken yanıma geldi. Biraları açtı. Ben, ´Sağ ol, içmeyeceğim, sen hacısın´ dedim. Bana, ´Birayı içmezsen ölümü gör´ dedi. Bana ´Niye böyle yapıyorsun?´ dedi. Annemin sevdiği şarkıyı dinlediğimi, bir şey yapmadığımı söyledim. Bir süre sonra küfür etmeye başladı. Ölen anne ve babama küfürler edince içerlendim. Mutfağa gidip bıçağı aldım. Elimdeki bıçağı kendisine çevirerek, ´Allah belamı versin, öldür´ dedi. İtişmeye başladık. Sonra elinden kurtulup bıçağı attım. O ara üzerime doğru gelerek kötü olduğunu söyledi. 15 gün önce de ilaçla intihara teşebbüs etmişti. Ben yine böyle bir şey olduğunu sandım. Ölümünün ne şekilde meydana geldiğini bilmiyorum. Ben bıçaklamadım. Sadece boğuştuk. Suçsuzum."
Tanık olarak dinlenen sanığın kardeşi K.A. ise, salonda oturduğu sırada ablasının seslenmesiyle yanlarına gittiğini ve Hakkı Başol´un atletinin kan olduğunu gördüğünü söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi