Çaycuma&[#]8217;dan Sapça çöp döküm alanına gidecek atıkların nakillerine başlandı. Alanı inceleyen Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; &[#]8220; Bütün araçlar burada tartılarak Sapçada&[#]8217;ki döküm alanına transfer edilecek. Deneme amaçlı ilk çöp arabamızı boşalttık. Yasal olarak birkaç eksiklik ortaya çıktı. Yeniden düzenleme yapılarak bunlar ortadan kaldırılacak. Eğer çevreye karşı olumsuz bir durum ortaya çıkarsa kararımızı yeniden gözden geçirmek zorundayız.


Belde Belediye Başkanlarımızla da görüştük. Birkaç gün içinde beldelerde çöplerini buraya getirecek. Bu istasyonda çöplerin net ağırlığı alınarak nakliye parası ödenecek. Yazın yaklaşık 30 ton, kışın ise 20 ton çöp çıkıyor. Beldelerle beraber günde iki tır atığın çıkacağını tahmin ediyoruz.


Nakil istasyonun çevre düzenlemesi de yapılarak çiçeklendirilecek ve ağaç dikilecek. Havzanın da biraz daha yükseltilmesi gerekiyor. Sayın Valimiz bu konuda talimat verdi. Birkaç gün içinde sivil toplum kuruluşlarını da buraya çağırıp sistemi tanıtacağız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi