Türkiye’nin merakla beklediği “koalisyon mu, erken seçim mi?” sorularına bir cevap da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’dan geldi. Koalisyon kurmanın aceleye gelmeyeceğini ve yasal süre içerisinde yapılması gerektiğini belirten Başkan Ayan, “Her iki parti de bizimle koalisyon kurmak istiyor. Biz henüz erken olduğunu, acelemizin olmadığını düşünüyoruz. AKP ve CHP, bizi bir türlü hükümeti kurmayan partiymiş gibi gösteriyor. İki parti de bizimle koalisyon kurmak istiyor. Yükselişte olan bir MHP var, geçmişte yaptığı gibi bu dönemde de fedakarlığını yapacaktır” dedi.

“KURULACAK HÜKÜMETİN ÖN AYAĞINI MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE GÖREBİLİRİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimden birinci çıkan AK Parti’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na hükümet kurma yetkisinin önümüzdeki günlerde verileceğine dikkat çeken ve sürecin bundan sonra başlayacağına vurgu yapan Ayan, “Liderlerin yüz yüze birbirlerine söyledikleri önemli. Aslında ortada hiçbir şey yokken, siyasiler de birbirleriyle zıtlaşıyor. İnsanları yanıltmamak adına yasal süreci beklemek bu konuda en doğrusudur. 28 Haziran´da TBMM Başkanlığı seçimleri yapılacak. Oradaki siyasi partilerin kendilerini aday göstermeleri hükümetin ön ayağını gösterir. AKP ve CHP, MHP´yi bir türlü hükümeti kurmayan partiymiş gibi göstermeye çalışıyor. MHP´nin 80 milletvekili var. AKP de, CHP de bizimle koalisyon kurmak istiyor. Biz henüz erken olduğunu, acelemizin olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“HERKES NET TAVRINI KOYSUN, HER YERE IŞIK YAKILMASIN”

MHP’nin gerektiği zaman fedakarlık yapabileceğini belirten Ayan, “MHP´nin yükselişi var ve ‘MHP´yi nasıl durdurabiliriz?’ diye düşünüyorlar. Bir takım aracılar vesilesiyle böyle bir suret yaratılmaya çalışıyor. MHP´den bu kadar neden beklentileri var, onu anlayamıyoruz. Türkiye´nin sıkıntıya girmesini MHP asla istemez, ama MHP´nin de ‘kırmızıçizgisi’ vardır. MHP´ye bu kadar yüklenilmesine anlam veremiyorum, yasal sürece bakmak gerek. AKP Genel Başkanı ne şartla, kiminle hükümet kurmak istediğini çıksın, açıkça söylesin. CHP´nin de kiminle kuracağı ve kiminleyken yardım almayacağı belli. Bunları bilerek hareket etmek gerek. Başbakanlığı vermek ucuz değil. Herkes net tavrını koysun, her yere ışık yakılmasın. Yükselen bir MHP var, geçmişte yaptığı gibi bu dönemde de fedakarlığını yapacaktır” açıklamasında bulundu.


Editör: Pusula Gazetesi