Türkiye Belediye Başkanları Birliği Olağan Genel Kurulu için Ankara’ya giden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bir günlük başkanlık görevini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Yalçıner’e teslim etti.

Hiç beklemediği biranda kendisine bu görevi layık gören Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür eden Yalçıner, sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

Tüm Zonguldak halkını Zonguldak Kültür ve Sanat Festivali’ne davet eden Yalçıner, konuşmasında şunları söyledi:

“Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’in Genel Merkeze gitmesi dolayısıyla bir günlüğüne vekâleten Belediye Başkanlığı görevine ben bakıyorum. Bu görevi bana veren, bana güvenen, bu sorumluluğu taşıyabileceğime inanan Belediye Başkanımıza, grup kararı alarak benim bu görevi yapmamda bana yardımcı olan Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Elimden geldiği kadar bana inanan arkadaşlarımı ve bu sorumluluğu taşıyabileceğime inanan Belediye Başkanımızı mahcup etmemek adına elimden geleni en iyi şekilde çalışma gayreti içindeyim. Sabahtan gelen şikayetlerimiz oldu, halkın şikayetlerini sorunlarını dinlemeye çalıştım. Elimden geldiği kadar yetkili müdürlüklerimizle irtibat kurarak insanlarımızın sorunlarını çözemeye gayret ettik. Vekaleten Belediye Başkanlığı benim içinde sürpriz oldu. Çok mutlu oldum. Bana karşı yapılan jest beni de onura etti. Ayrıca Zonguldak Kültür ve Sanat Festivalimiz var. 4 gün sürecek olan festivalimize tüm Zonguldak halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKANVEKİLİ YALÇINER, ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Yalçıner, dün CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yerine vekaleten baktı.

Gün boyunca vatandaşların sorunlarını dinlemeye çalışan Yalçıner’i, ilk olarak Zonguldak Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Gökhan Demir, Lale Karakulak, Mehmet İzzet Türkçelik ve Süleyman Özdoğan, ardından da Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ile Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Bebek ziyaret etti.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demir, ziyarette yaptığı konuşmada, Yalçıner’i tebrik ederek, “Bizim için partiler değil, kişiler önemlidir. Mevlüde Hanım, benim çok değer verdiğim, saygı duyduğum bir ablamdır. Hem ailesi, hem kendisi bana uzak değildir. ‘Zonguldak’ta bunu becerebilsek, Zonguldak’ı ve belediyeyi daha iyi yerlere getiririz’ diye düşünüyorum. Parti ayrımı yapmadan hep beraber hareket etmeyi öğrenebilsek, Zonguldak’ta çok şeyin değişebileceğine inanıyorum. Ama maalesef bunu becerebildiğimizi düşünmüyorum. Belediye Başkanımızı bu seçiminden dolayı tebrik ediyorum. ‘Yeri geldiği zaman AKP’li meclis üyelerine de bu görev verilmelidir’ diye düşünüyorum. MHP ile ilgili bir sorumumuz yok, bunu da özellikle bastıra bastıra söylemek istiyorum. AKP’li meclis üyeleriyle hemfikir olabilsek, fikir ayrılığı yaşamasak, Zonguldak sorunlarını tartışıp kişisel bakmasak, onlarla da çok güzel şeyler başarabileceğimize inanıyorum. Mevlüde Hanımı tebrik ediyorum. Bir gün bile çok önemlidir. Bir günde fikirleri ve tecrübeleriyle çok şey katacağına inanıyorum. Başkanvekilliği onur dolu bir makamdır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçıner ise, “Burada siyasi kimliklerimizi bir kenara koyuyoruz. Her şeyden önce Zonguldak’ı düşünerek hareket ediyoruz. A veya B partisi olması hiç önemli değil. Güzel şeyler yapılacaksa, bir noktada muhakkak buluşur ve yaparız” diye konuştu.
Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ile Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Bebek de Yalçıner’i ziyaret ederek, kendisine çiçek takdim etti.
Editör: Pusula Gazetesi