Ereğli eski Belediye Başkanı ve Kontenjan Milletvekili Aday Adayı Halil Posbıyık, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Erken seçim olursa yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Posbıyık, bu sefer önseçime gireceğini söyledi.

Posbıyık, CHP’nin 4 milletvekilini hak ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“BU SEFER ÖNSEÇİME GİRECEĞİM”

“İçim yanıyor, CHP Ankara’ya 4 milletvekiliyle gitmesi gerekirken, 2 milletvekiliyle gitti. Bu konuyu iyi ayrıştıran, iyi inceleyen, süreci değerlendiren biri olarak bunu net bir şekilde 3 garanti, 4 de zorlanabilirdi. AK Parti’nin bu listesine göre Harun Akın ikinci sırada olsaydı, hemen Harun Akın’a giderdim. ‘Sen de çalışırsan, manevi kişiliğini de ortaya koyarsan, bu yeter bize, 4’ü oradan çıkartırız’ derdim. Hava atmayı sevmem, ama inanıyorum 4’ü çıkartacağımıza, bu benim bireysel görüşüm. Ben daha politikanın içinden çekilmedim. Kesinlikle aday olacağım. Aday adayı olacağım önce, adaylıkta takdir Genel Merkezin. Onların da bazı şeyleri gördüklerini sanıyorum. Çünkü raporlar Genel Merkeze sürekli gidiyor. Bu sefer kontenjan-montenjan değil, önseçime gireceğim. Kontenjan adaylığında çok büyük kayıplarım oldu, çok yakın dostum Şerafettin Turpcu’ya inandığım için kontenjan aday adayı oldum. Ama sonra bana oyunlar oynandı. Çok mağdur edildim. Ereğli’de önseçim ya da ne varsa hepsine gireceğim.”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın CHP’ye geçeceği yönündeki iddiaları da değerlendiren Posbıyık, “Bireysel, kişisel fikrim, böyle bir şey olmaz. Gerçi ‘olmaz’ dediğimiz çok şeyi olur görmeye başladık, ama kişisel düşünceme göre olmaz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi