Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Hizmetin ağabeyi olmaz. Öyle bir ağabey olacaksa da, o da benim” sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, ağabeylik sözünü “hizmetin ağabeyi” anlamında kullandığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve 22-23-24’üncü Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın ağabeyliğin performansla belli olacağı yönündeki açıklamalarını da doğru bulduğunu belirten Turpcu, “Sayın Zeki Çakan Bey de, Sayın Köksal Toptan Bey de benim ağabeyimdir” dedi.

CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu, “ağabeylik” tartışmalarını kendi açısından şu sözlerle noktaladı:

“Ağabeylik sözü, benim söylediğimin dışında bir şekil aldı. Ben de o konudan rahatsızım. Elbette bizden büyüklerimiz, bizlerin ağabeyidir. Sayın Zeki Çakan Bey de, Sayın Köksal Toptan Bey de benim ağabeyimdir. Aynı şehirdeyiz, aynı kentte büyüdük. Bunda bir sıkıntı yok. Benim söylemek istediğim; Zonguldak her alanda çok geri kalmış. Dolayısıyla önceliğimiz, Zonguldak’ı kalkındırmamız. Zonguldak’a hizmet etmemizdir. Bu da hizmetle olur. Bende ‘hizmetin ağabeyi olmaya çalışacağım’ demiştim. Sayın Köksal Toptan’ın açıklaması uygun bir açıklamadır. Benim söylediğime de yakın bir açıklamadır. Sayın Zeki Çakan da bizim elbette ağabeyimizdir. Elbette yaşlı olanlar ağabeydir, fakat Zonguldak’ın bunlarla vaktini geçirmemesi lazım. Hizmet CHP ile kurulacaksa, biz elimizi taşın altına koyacağız. CHP’siz kurulacaksa, diğer milletvekilleridir. O nedenle bizim önceliğimiz hizmettir. Bunun da bu şekilde anlaşılmasını isterim.”

Editör: Pusula Gazetesi