Kaza, Ereğli´nin Ören Köyü Şentanözü mevkiinde meydana geldi. Zonguldak´ta aldığı atık kağıtları 10 H 1069 plakalı kamyonuyla İstanbul´a götüren Uğur Şen (27), rampa aşağı inerken aracın frenleri boşaldı. Kamyon şarampole yuvarlanarak ters döndü. Kazayı gören diğer sürücüler polis ve 112 Acil Servisi´ne bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri kamyonda sıkışan sürücü Şen´i çıkarmaya çalıştı. Daha sonra itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, jandarma, polis ve vatandaşlar el birliğiyle kamyonda sıkışan sürücü Şen´i çıkardı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından sürücü Uğur Şen, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.


Çevrede güvenlik önlemi alan jandarma ve polis, sigara ve ateşle kimseyi kamyonun yanına yaklaştırmadı. Ters dönen kamyonun zarar gören yakıt deposu nedeniyle mazot boşa akmaya başladı. Daha sonra çevredeki vatandaşlar tarafından bir bidon arandı. Bidon olmayınca bu sefer plastik kasa getirilerek yakıt deposunun altına konuldu. Yakıt deposundan akan mazot sebze kasasına boşaltıldı. Yaklaşık üç ay önce aynı yerde yine trafik kazası meydana gelmişti. Nisan ayında meydana gelen kazada, Ukrayna uyruklu TIR sürücüsü Sergei Chernenko yanarak hayatını kaybetmişti.


Halil Öztürk isimli bir vatandaş ise evinin kazanın olduğu yere yakın olduğunu belirterek, artık bu kazalardan rahatsız olduklarını söyledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Pusula Gazetesi