Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, Milletvekili Adayları Şerafettin Turpcu, Deniz Yavuzyılmaz ve Harun Akın’ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına; CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş ve partililer de katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, açık ara önde gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

KOLTUK: “HALKIMIZ ZEKİ ÇAKAN’A DA, AKP İKTİDARINA DA GEREKENİ 7 HAZİRAN’DA YAPACAKTIR”

“Partimiz şu an Zonguldak’ta birinci partidir, ama yılmadan tempomuzu hep birlikte devam ettirerek arayı açmaya devam edeceğiz. Son güne yaklaştığımız bugünlerde partimizi, AK Parti ve MHP adayları eleştiriyor. Özellikle bizi hedef aldılar. Meyve veren ağaç taşlanır. AK Partili adaylar, ‘spor salonu, stadyum gibi konuları yapacağız’ diyorlar. 13 senedir neredeler? Zeki Çakan yıllardır bakanlık yaptı ve Zonguldak’a bir şey vermemiştir. Bugün çıkmış ‘AKP’den şunu, CHP’den şunu alacağız’ demektedir. Zeki Çakan, Belediye Başkanlığı da yaptı. Belediye Başkanlığı döneminde asbestli borular döşerken, bugün insan sağlığı için hepsini biz değiştirdik. Madenciler, Zonguldak’tan Mengen’e kadar yürüdü. Bir yerde kepçeyle-dozerle önümüz kesildi. Bazılarımız dozerleri aştı ve Ankara’ya devam etmek istedi. O Zeki Çakan, Genel Müdür’dü ve o dozerleri önümüze o dizdi. Bunun hesabını Zeki Çakan verecektir, gerekeni de vatandaşlarımız yapacaktır. Halkımız, Zeki Çakan’a da, AKP iktidarına da hesabı 7 Haziran’da soracaktır.”

CHP 4’üncü Sıra Adayı Harun Akın, halkın partiye karşı ciddi bir teveccühü olduğunu belirterek şöyle konuştu:

AKIN: “ZONGULDAK’A 13 YILDIR YAPILAN KÖR BAKIŞI TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ”

“7 Haziran’ın son virajına girdik. Öncelikle ilimiz Zonguldak için seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öncelikle kadınlarımızı, başkanlarımızı, gençlerimizi, üyelerimizi yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum. CHP, ilk defa bildirgeleriyle çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Halkımızda bize ciddi bir teveccüh gösteriyor. Zonguldak halkı bir karar vermiş. Bu kararda net bir şekilde AKP’nin ampulü sönecek. Karanlıkta kalmayacağız, ama Zonguldak’ın madeni gün yüzüne çıkacaktır. Ben Deniz Kardeşimi, Şerafettin Bey’i ve Ünal Kardeşimi kutluyorum. İnşallah onlar Pazartesi günü Zonguldak’ın milletvekili olacaklar. Zonguldak’a 13 yıldır yapılan kör bakışı tersine çevireceğiz. Bu bildirgede söylenenler yerine gelmezse 4-5 sene sonra bize hesap sorarlar. Tuttuğum el, baktığımız göz bunları bize söylemektedir. Pazartesi günü AKP’nin ampulü sönecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kazanan Zonguldak olacaktır.”

CHP 3’üncü Sıra Adayı Deniz Yavuzyılmaz ise, gidilmedik köy bırakmadıklarını belirterek şunları söyledi:

YAVUZYILMAZ: “BAŞARIYA GENÇLER OLARAK İMZA ATACAĞIZ”

“Bizler Zonguldak’ın gençleri olarak, madenci torunları, madenci evlatları olarak Zonguldak ile ilgili yıllarca hayaller kurduk. Şimdi bu hayalleri gerçekleştirmek için siyaset yolundayız. Bir önseçim yapıldı ve bu yarışın içinde olduk. Siyasetin duayenleri bana, ‘Bunca adayın arasından nasıl sıyrıldın?’ diye sordular. ‘Zonguldak’ın haritasını açtık, bölge bölge, köy köy çalıştık. Dersimize ve sahada iyi çalıştık, başardık’ demiştim. Şimdi gene tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Gidilmedik köy bırakmıyoruz. Kimse, ‘CHP bu köye şu kadar yıldır gelmiyor’ demeyecektir. Her caminin, her okulun yanında bir fidanımız var. Zonguldak’ta 200 bin oy sınırını aşmak üzereyiz. Önseçime girerken de söylediğim gibi bir başarıya gençler olarak imza atacağız. İnşallah 4 milletvekili çıkartacağız. Harun Ağabey ile birlikte Ankara’ya gideceğiz, ama Zonguldak’ta da kalacağız. Her zaman burada olacağız. Ankara’da her Zonguldaklının bir evi olacak, bir irtibat büromuz olacak. Hastaneye, okula Ankara’ya gelen halkımız, ‘cebimde para yok’ demeyecek. TTK’ya sonuna kadar sahip çıkacağız. Yeni bir siyaset anlayışıyla bu sayfa açılmıştır. Zonguldak halkımıza teşekkür ediyorum. Bir Zonguldakspor taraftarı olarak, bir tribün taraftarı olarak hem Zonguldak’ımıza, hem Zonguldaksporumuza, TTK’mıza canımız pahasına sahip çıkacağız. Bu yürüyüşü Ankara’ya kadar sürdürüp, milletvekili bayrağımızı da madencilerimize teslim edeceğiz.”

CHP 1’inci Sıra Adayı Şerafettin Turpcu da, bu seçimlerde çok gezdiğini, zamanının yettiği kadar seçim gezisi yaptığını söyledi.

Turpcu, konuşmasında şunları söyledi:

TURPCU: “CHP’NİN OYLARININ 200 BİNLERDE SEYRETTİĞİNİ BİLİYORUM”

“Ben bu seçimde çok gezdiğimi düşünüyorum. Dağ-bayır, köy-şehir her tarafa zamanım ne kadar yettiyse gezdim. Yüzde 1’den düşük bir oranda olumsuz tepki gördük. Yüzde 99’un üstünde bir olumlu tepki aldık. Bisikletle, motosikletle, taksiyle gidenler ‘kaza yapacağım’ demedi, bize el salladı. Bu seçim farklı bir seçim ve biz bunun sonuçlarını görüyoruz. Türkiye’yi ve Zonguldak’a kaosa sürükleyen AKP için bu seçim çok son olacak. İktidarı bırakınca başka bir şey olacakmış gibi bir algı yarattılar. Bu da ülkeyi çok gerdi. CHP’ye de, AKP’ye de oy veren seçmen aynı. Hepsi işsiz, hepsi bunalımda, hepsinin tünelleri bitmemiş, hepsinin yolu aynı. Bu seçimi normal akışına bırakmak istemiyorlar. Bunu yapanlar, halkımızdan çok büyük bir ders alacaktır. CHP’ye tüm köylerimizde büyük bir şevk ve istek var. Madencilerle birlikteydik, orada da büyük bir heyecan var. Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili adayları ve yöneticileri, bitmeyen projeleri dolaşıyorlar. 3 dönem iktidar oldunuz. Her türlü yetki elinizdeydi. Her türlü parasal kaynaklar elinizdeydi, bu şehir bu kadar mı fakir ve yoksul bırakılır? Bu kadar mı hizmete aç bırakılır? Ben kendi işyerime kendi seçim arabamla bile gitmiyorum. Asfalt ihalesini alan kişi, başka partinin militanı gibi çalışıyor. Sıkıntılarımızın tamamını CHP iktidarında çözeceğiz. AKP, 3 dönemdir iktidarda ve Zonguldak bu halde. ‘Şunu yaptık, bunu yaptık’ diyebilirler. 79 yılda harcanan paradan 400 milyon Dolar daha fazla para harcadırlar. Zonguldak’ta hiçbir şey yenilenmiyor. Hiçbir şeyimize el dokunmuyor. Bu sadece CHP’li adayların görevi değil, tüm halkımızın görevi. AKP iktidarını indirecek tek parti CHP’dir. Tüm partilere oy verenlerin bu sefer CHP’ye oy vermesini istiyoruz. Genel Başkanımızın açtığı yolda biz iktidara yürüyoruz. CHP’nin 200 binlerde oylarının seyrettiğini biliyorum. Onun için tüm Zonguldaklılara parti ayrımı gözetmeksizin tekrar düşünmelerini istiyorum. Oy verilecek parti CHP’dir. Zonguldak’a ağabeylik lazım değil. Zonguldak’a iş ve aş lazım. Bunu yapacak olan da CHP iktidarındaki milletvekili ve bakanlardır. Biz kendimizle ilgili bir şey istemiyoruz. Onun için bireysel sözleri bir kenara bırakacağız ve bütün olarak Zonguldak’ın çıkarı için hareket edeceğiz.”

Turpcu, konuşmalarının arasında Zonguldak Belediyesi’ni de eleştiren il yöneticilerine uyarıda bulundu. Ereğli’deki mitingin yapılması için İl Başkanı Koltuk’a kendisinin söylediğini ifade eden Turpcu, Koltuk’a teşekkür ederek, altın kaplama CHP rozeti hediye etti.

Konuşmaların ardından milletvekili adayları ve partililer, Gazipaşa Caddesi’ndeki seçim bürosuna kadar yürüdüler.

Editör: Pusula Gazetesi