Dün Ankara´da TBMM Üstün Hizmet ödüllerinin teslim törenine katıldıktan sonra TBMM Başkanı Köksal Toptan´ı ziyaret eden Uçar, Pusula´nın sorularını yanıtladı.


Uçar; "Çok renkli ve çekişmeli bir kongre süreci yaşadık. Bu süreç içerisinde herkes demokratik haklarını kullanarak delegelerin karşısına çıkıp Zonguldak´a neler kazandırabileceğini anlattı.


Sonunda da buna delegelerimiz karar verecekti. Tabi işin açıkçası kongremizin ertelenmesi bizim için iyi olmadı. Kongrenin zamanında yapılması hem teşkilatımız hem de partimiz acısında açıkçası bizi süreç kaybına uğrattı. Ama bu süre içerisinde biz partimiz ve teşkilatımıza itap kullanmadan bu süreci yasamızın öngördüğü şekilde geçirdik.


Netice itibariyle kongremizde delegelerimizin karşısına çıktık. Çok çekişmeli, renkli ve heyecanlı bir kongre yaşadık. Delegelerimiz tevecüd göstererek tercihlerini bizden yana kullandılar. Bize bu görevi layık gördüler ve bizde bu göreve layık olabilmek için elimizden geleni yapacağız. İşimizin kolay olmadığını biliyorum. Ama atamayla gelen Hamdi Uçar´la seçimle gelen Hamdi Uçar´ın farkını görecekler. Açıkçası sonuçtaki farkı biraz daha fazla bekliyordum. Elbette seçimlerde bu tür şeyler olabilir. Ama bu farklılığın olması normal, geçmişte iki dönem il başkanlığı yapmış birisiyle karşı karşıya gelmek ve Ereğli ile Alaplı´nın da desteğini arkasına almakla böyle bir sonucun çıkması normaldir" dedi.


Adil olmayan bir durum yok


Uçar; Celil Uzun´un ´Bence adil bir seçim olmadı´ sözlerinin hatırlatılması üzerine; "Adil olmadı demek seçime şaibe düştü anlamına gelir. Adil olmamak için baskı olması veya bir şey olması lazım.


Böyle bir anlayış olur mu? Çok adil ve çok demokratik bir seçim oldu. Herkes çıktı delegelerin karşısında düşüncelerini ve duygularını paylaştı. Adil olmayıp ta her hangi bir baskı mı görmüş kendisi ya da baskımı yapılmış. Böyle bir şey kesinlikle yok. Artık her şey bitmiştir. Bundan sonra önümüze bakacağız ve herkesi kucaklayacağız. Önümüzdeki günlerde de bütün arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi