Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı yönetimi, yıkım aşamasına gelen TOKİ Projesi&[#]8217;nin çalışmalarını Çınartepe Mahallesi&[#]8217;nde yerinde inceledi. AK Parti Zonguldak Milletvekili ve 3&[#]8217;üncü Sıra Adayı Özcan Ulupınar, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve projenin yüklenici firma sahibi Kerem Çelik, basın mensuplarına bilgi verdiler.

KARADUMAN: &[#]8220;PROJELERİMİZDE VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ&[#]8221;

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, TOKİ çalışmalarını yerinde incelemek için geldiklerini belirterek, &[#]8220;Dışarda bir takım farklı sesler duyuyoruz, muhalefet partililerden geliyor. Biz projelerimizde vatandaşımızı mağdur etmemek için uğraşıyoruz. Aynısı Çınartepe-Baştarla için de geçerli. AK Parti insan ve hizmet odaklı çalışan bir parti. Eğer vatandaşımız mağdursa bizler kesinlikle bu projenin arkasında olmayız&[#]8221; dedi.

TOSUN: &[#]8220;PROJE BİTTİĞİ ZAMAN İNSANLAR &[#]8216;İYİ Kİ YAPILMIŞ&[#]8217; DİYECEKLER&[#]8221;

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise, TOKİ&[#]8217;nin çok güzel bir çalışma başlattığını belirterek, &[#]8220;Burada mezbelelik bir durum vardı, bunu ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bunun sonunda da TOKİ buraya gelecek, ofisini açacak. Buradaki halkımızla birlikte zararlı bir durum olmadan TOKİ çalışmalarına başlayacak. Çok da geç kaldık, çünkü belediyeden kaynaklanan sıkıntılar oldu. Halkımızın yararına bir çalışma, çok kısa bir zamanda başlayacağını ümit ediyoruz. Ümit etmekten öteye temenni ediyoruz. Bu proje bittiği zaman insanlar &[#]8216;İyi ki yapılmış&[#]8217; diyecekler&[#]8221; dedi.

ULUPINAR: &[#]8220;BU İŞİN İÇİNDE BELEDİYENİN OLMASI LAZIM, AMA MAALESEF CESARET EDİP OLAMADI&[#]8221;

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar da, vatandaşların mağdur edecek projelerin yanında olmadıklarını belirterek şunları söyledi:

&[#]8220;Benim ilçem Devrek&[#]8217;le kıyasladığım zaman TOKİ 3&[#]8217;üncü etap tamamlandı, vatandaş memnun. Kamu yatırımında Zonguldak&[#]8217;ın hep geri gittiğini görüyoruz. Yerle ilgili problemler vaktinde çözülemiyor. Belediye başkanına çağrı yapıyoruz; kamu yatırımlarının yapılması konusunda, vatandaşlarımızın daha hızlı kamu hizmeti alması konusunda kendilerinden yardım istiyoruz. Burada belediye ile ortak paydada buluşmak istiyoruz. Şimdi burada TTK, TOKİ ile anlaşma yaptı. Bu işin içinde belediyenin olması lazım, ama maalesef cesaret edip olamadı. Vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli yaşaması, buraların kıymetlenmesi için uğraşıyoruz. Biz hükümet olarak üzerimize düşen görevimize yapıyoruz. Üzülmez &[#]8216;de de evler yıkılıyor, burası riskli alan, buraya kötü amaçlı kişiler gelebilir. Allah muhafaza bir kaza çıkabilir. O yüzden bu evleri kaldırıyoruz. Müteahhit firma geldi. Daha sonra burada TOKİ ofisi kurulacak, ofisin başına da TOKİ&[#]8217;nin en yetkili adamı gelecek. Bizim de bilmediğimiz birçok husus var. Bunu vatandaşlarla paylaşacak, aktaracak. Vatandaşlarımız dişinden, tırnağından artırarak evlerini yaptılar. Kimse onları mağdur etmek istemez. Mağduriyetin olduğu yerde hukuk devreye girecektir.&[#]8221;

ÇELİK: &[#]8220;2 AY SONRA İNŞAAT BAŞLAYACAK&[#]8221;

Yüklenici firma sahibi Çelik ise çalışmalarla ilgili &[#]8220;3 yıllık bir proje, ilk etapta bir yıl kadar bir süre var. Zonguldak&[#]8217;a geldiğimizde şehre mi geldik, kasabaya mı geldik anlayamadık. Hiçbir yeri bir şehre benzemiyor. Bazı vatandaşlar TOKİ&[#]8217;nin seçim yatırımı olduğunu söylüyor. Böyle bir şey yok. Bu bir hizmettir. Ak parti hiçbir zaman seçim yatırımı yapmamıştır. Burada yıkım yapıp hafriyatı temizleyeceğiz. Burada 2 ay sonra inşaat başlayacak&[#]8221; diye konuştu.

Ulupınar ve beraberindekiler ardından Bahçelievler Mahallesi&[#]8217;nde çevre düzenleme çalışmaları devam eden spor salonunu da incelediler. AK Parti heyeti, Şantiye Şefi Yusuf Kara&[#]8217;dan, spor salonunun son durumu hakkında bilgiler aldılar.

Editör: Pusula Gazetesi