TBMM Üstün Hizmet Ödülleri, TBMM´de bakanların ve milletvekillerinin katıldığı törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye´nin çeşitli illerinde milletine, ülkesine, şehrine hizmet etmiş 68 kişi, dernek, vakıf ve sivil toplum örgütüne TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildiğini söyledi. Bugünkü törenin, değerli hayırseverlerin ve seçkin sivil toplum örgütlerinin toplumsal sorumluluk bilinciyle üstlendikleri rollere devlet ve toplum olarak duyulan saygının ve minnettarlığın
ifadesi olduğunu belirten Toptan, "Millete hizmeti çok faziletli ve erdemli olarak kabul etmiş bir kültürün evlatlarıyız. Başkalarının dertleriyle dertlenmek, komşusunu düşünmek, yetimi, aç ve fakiri gözetmek, eğitimi yüce bilmek ve toplumsal ilerlemeye katkı sağlamak gibi hasletler bizim millet olarak en temel özelliklerimizdir" dedi.
Gençleri yetiştirebilmek ve geleceğe hazırlayabilmek için devletin var gücüyle çalıştığını ve bütçeden en büyük payı eğitimin aldığını ifade eden Toptan, şunları kaydetti:
"Ancak bunlar yeterli gelmemektedir. İşte burada, sizin gibi değerli hayırseverler devreye girmektedir. Sizlerin başta eğitim ve sağlık olmak üzere çeşitli alanlarda yaptığınız hizmetler, Türkiye´ye güç vermektedir. Her okul, her yeni hizmet birimi, yeni bir umudun ve heyecanın doğuşu demektir. Her hizmet adımı eğitimsizliğin, mesleksizliğin ve işsizliğin yenilmesi demektir. Her adım, her çaba evlatlarımızın gözünde başarmaya dair bir ümit kıvılcımıdır. Böylesi çabaları artırmak zorundayız. Bizim daha
çok hizmet gönüllüsüne, daha çok millet sevdalısına ihtiyacımız vardır."
Milletten aldığı büyük sorumluluğun bilinciyle hareket eden TBMM´nin, böylesi yardım ve hizmet faaliyetleri içerisinde olan vatandaşları desteklediğini ifade eden Toptan, "Bu, Meclisimizle halkımızın, sivil toplum örgütlerimizin, iş çevreleri ve hamiyet sahibi vatandaşlarımızın kaynaşmasına dair güzel bir örnektir" diye konuştu.
"Biz, halkın içinden çıkan milletvekillerimizin, demokrasimizin en önemli erki olan yasama kurumunun daima halkımızla yan yana ve iç içe olmasını istiyoruz" diyen Toptan, şöyle devam etti:
"Böylesi bir yakınlık ve işbirliğinin birbirinin dilinden anlamayı, birbirinin derdiyle dertlenmeyi ve böylece toplumsal sorunlarımızın daha kolay bir şekilde çözülmesini sağlayacağını inanıyoruz. Meclisimiz halkımızın sorun ve sıkıntılarında daima başvurduğu ilk adres olmuş, milletvekillerimiz halkımızın içinde onların refah ve mutluluğu için çalışmışlardır. Bugün gerçekleştirdiğimiz ödül töreni de bu birlikteliğimizin, kaynaşma ve işbirliğinin önemli örneklerindendir. Burada en büyük pay hamiyet
sahibi, hizmet gönüllüsü milletimiz için çalışan hayırseverlerimizindir. Onlar içlerindeki duyarlılık ve millet sevdasını hizmet meşalesine dönüştürmüşler, bütün topluma, kendilerinden sonraki kuşağa örnek olmuşlardır. O yüzden, kendilerine, örnek oldukları, öncülük ettikleri bu davranış ve hizmetler için minnet ve şükran borçluyuz. Ben hepimize örnek olan bu değerli insanlara, herkes adına teşekkür ediyorum. Milletimize hizmet için servetlerini, kazançlarını harcayan siz değerli insanlara bu ödülleri
gururla ve onurla veriyoruz. Yaptığınız yardımların ne kadar değerli olduğunu, milletine hizmet edenlerin ne kadar ulvi insanlar olduğunu göstermek için, küçük ama anlamının büyük olduğunu düşündüğümüz bu ödülü sizlere takdim ediyoruz."

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLENLER
Toptan, konuşmasının ardından, ödül sahiplerine plaketlerini verdi. Toptan, yaklaşık 3 saat kürsüde kaldı.
Bu yıl 4. kez verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülleri´ne Zonguldak´tan 5 isim layık görüldü. Zonguldak´tan ödül alan isimler şöyle; Ahmet Erdoğan, Rıfat Güpgüpoğlu, Hikmet ve Ali Osman Odabaş, İsmail Recai Şanlı.



AHMET ERDOĞAN:


HERKESİN EĞİTİME BÜYÜK ÖZEN GÖSTERMESİ GEREKİYOR


Yaptığı pek çok eğitim yuvası ile ödüle layık görülen hayırsever Ahmet Erdoğan ödülünü almasının ardından yaptığı kısa değerlendirmede imkanı olanlara çağrıda bulunarak; "Beni bu ödüle layık gördüğünüz için herkese teşekkür ediyorum. Yatırımlarımız bundan sonrada devam edecek. Herkesin eğitime büyük özen göstermesi gerekiyor" dedi.



RIFAT GÜPGÜPOĞLU:


HAYIR İŞİNDEN ALINAN VERGİLERE ÇOK KIZIYORUM


Yaptırdığı okullarla 3. üstün Hizmet Ödülü´nü alan Rıfat Güpgüpoğlu ödülü alırken yaptığı konuşmada önemli bir detaya parmak bastı. Hayır işlerinden alınan vergilere kızdığını belirten Güpgüpoğlu; "Bu üçüncü hizmet ödülüm. Allah dördüncüyü almayı nasip etsin. Yaptığım okullarda şimdi Denizli Valisi olan Sayın Yavuz Erkmen ve mevcut Zonguldak Valimiz Sayın Erdal Ata´nın bize katkıları çok büyük. Ben hayır işinden alınan vergilere çok kızıyorum. Ben hayatımda hayır işine vergi ödenmişliğin kabul edemedim. Eski ve yeni Bakan ile Milletvekillerimizden vergi mükelleflerinde düzenleme yapmalarını istiyorum. Vergi mükelleflerinde düzenleme yapın ki hayırseverlerin önünü açılsın. Beni destekliyor musunuz? İnanıyorum ki çoğu kişi beni destekliyor. Ben uçan kuşun yağını bilirim. Şartları düzelsin daha çok yatırım ve hizmet etmek mümkün olsun" dedi.



HİKMET &8211;ALİ OSMAN ODABAŞ:


BUNDAN SONRA DAHA BÜYÜK YATIRIM YAPACAĞIZ


ZKÜ´ya kazandırdığı eğitim tesisleriyle ödüle layık görülen Avukat Ali Osman Odabaş ve eşi Avukat Hikmet Odabaş üstün Hizmet Ödülünü birlikte TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın elinden aldılar. Ali Osman Odabaş yaptığı kısa değerlendirmede; "Bu ödülü aldığım için çok gururluyum. Bizi bu ödüle layık gören TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan´a ve Yöre milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha da büyük yatırım yapacağız" dedi.



İSMAİL RECAİ ŞANLI:


HAYIRSER DOSTLARLA BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUM


Filyos´ta yaptırdığı okullarla Üstün Hizmet Ödülü´ne layık görülen İş adamı İsmail Recai Şanlı ; "42 yaşında böyle bir ödülü aldığım için çok mutluyum. Bunu ilimizden TBMM Başkanı olarak mecliste görev yapan Sayın Köksal Toptan´a ve yöre milletvekillerimize borçluyum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada bütün hayırsever dostlarımla olduğum için çok mutluyum. Bize bu gururu yaşattığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi