Edinilen bilgiye göre, Devrek´in Eğerci beldesine bağlı Kurudere Köyü´nde yaşayan 23 yaşındaki A.Ç., 1 ay önce nikah yaptığı S.Ç.´yi (18) kına günü kuaförde bırakarak eski kız arkadaşı D.D. (20) ile kaçtı. Baba S.Ç. (50), gelininin ailesinin oğlu hakkında dava açmasına neden olan kaçma olayı yüzünden insanların yüzüne bakamadığını söyledi. Bir ay önce resmi nikahları kıyılan çift, düğün tarihini belirleyip davetiyeleri dağıttı. İki aile kına günü son hazırlıklarını yaparken A.Ç.,
S.Ç.´yi kına gecesi için Devrek´te kuaföre götürdü. Çarşıda işi olduğunu söyleyerek kuaförden çıkan A Ç., bir daha geriye dönmedi. Eniştesini arayan damat, düğünden vazgeçtiğini eski sevgilisi D.D. ile kaçtığını söyledi. Kısa sürede tüm ilçede duyulan olay karşısında iki aile de şaşkına döndü.
Oğluna çok kızgın ve kırgın olduğunu ifade eden baba S.
Ç., "Oğlumu aramam da sormam da, ne hali varsa kendisi halletsin. Ben artık kafamı toparlayamıyorum" diye konuştu.
Anne N. Ç. de, "İlk defa böyle bir şey başımıza geliyor. Nişanlıyken oğlumuzun bir başkasıyla görüştüğünü bilmiyorduk. Nişanlanmadan önce görüşüyorlardı. Kaçırdığı kıza ´ben seni istemeye göndereceğim´ demiş, o da ´Ben 4 sene evlenemem, benim önümde büyüklerim var´ demiş. Oğlum da ´Ben seni bekleyemem 4 sene´ deyip öyle ayrıldıklarını biliyorum. Ondan sonra düğüne yakın bu iş çıktı. Kuaförde bırakmış gitmiş. Yanında ablaları, enişteleri vardı" dedi.
Öte yandan nişanlısı tarafından terk edilen S. Ç. ve ailesinin, damat A. Ç. hakkında boşanma ve tazminat davası açacağı öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi