Teleset Mobilya Sahibi Zeki Tosun selden en çok etkilenen isim oldu. Mağazasının alt katını su basan Tosun çıplak ayaklarıyla iş başındaydı.

Zonguldak merkez Kadırga caddesi üzerinde bulunan mobilya mağazaları daha önce olduğu gibi alınan tüm önlemlere rağmen bu seferde sular altında kaldı. Daha önceki yağmurlarda büyük maddi hasarlar yaşadıklarını belirten esnaf tepkiliydi.

Yağmurun şiddetini arttırması üzerine ne yapacağını şaşıran esnaf kendi imkanlarıyla suların önünü kesmeye çalıştı. Daha önce defalarca su baskınına uğrayarak milyarlarca lira zarara uğrayan mobilyacılar alınan önlemlerden sonra daha rahattı. Ancak bu yağmurda da zarar görmekten kurtulamadılar.


Yeni Nesil Mobilya mağazası sahibi Naci Kırlak &[#]8220;Her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşıyoruz, Fransızlar zamanında yapılan kanalizasyon sistemi üzerine bina yapıldığı için sık sık bu sorunu yaşıyoruz. Tıkanmalar meydana geliyor. Yağmur yağdığı zaman gecenin üçünde, dördünde gelip nöbet tutmak zorunda kalıyoruz. Yetkililerimiz bize sadece geçmiş olsun demekle yetiniyorlar. Sokaktaki vatandaşımızda, belediye başkanımız da geçmiş olsun diyor, emniyet müdürümüzde geçmiş olsun diyor, sayın valimizde geçmiş olsun diyor, milletvekillerimizde geçmiş olsun bir çare buluruz diyorlar ve bir daha ondan sonra seçim zamanı görüyoruz. Üç seneden beri ve bugünkü yağan yağmurla birlikte hasarımız 250 milyon TL&[#]8217;yi buldu ve sıkıntı içindeyiz&[#]8221; dedi.


Teleset Mobilya mağazası sahibi Zeki Tosun ise binaların arlından geçen ve Fransızlar döneminde yapılan kanalizasyon hattının binaların altından geçtiğini belirterek; &[#]8220;Yağmur suları da aynı hatta veriliyor. Daha önce defalarca söyledik. Bazı önlemler alındı. Ancak bu sefer gördük ki bu önlemler de fayda etmedi. Başka bir çözüm gerekiyor. Biz artık zarar görmekten bıktık&[#]8221; dedi.


Editör: Pusula Gazetesi