Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı Gelik beldesinde özel maden ocağında maden mühendisi olarak çalışırken geçen yıl 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Çatalağzı Belediye Başkanlığı’nı kazanan 52 yaşındaki Adnan Akgün’ün düğününe belde halkı yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 8 bin nüfusa sahip beldedeki 7 mahalleden düğüne katılım için araçlar tahsis edildi. Çatalağzı Pazaryeri’nde yapılan düğüne; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Adayları Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın, Ali İhsan Köktürk, CHP il Başkanı Ertuğrul Koltuk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emir Eren, AK Parti Belde Başkanı Kerem Güneş, Çatalağzı Merkez Muhtarı Murat Karayavuz, CHP eski İl Başkanı Halil Furat, Zonguldak Belediyesi Meclis Üyeleri, Çatalağzı Belediyesi Meclis Üyeleri, işadamları, Çatalağzı halkı ve çok sayıda davetli katıldı.
Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı düğünde, Başkan Akgün ve eşi Songül Akgün, masaları tek tek dolaşarak katılanlara teşekkür ettiler. Düğüne katılan davetliler, gelin ve damada takı takabilmek için adeta yarış ettiler. Gelin ve damada, Çatalağzılı Zonguldak Kömürspor taraftarları tarafından isimlerinin yazılı olduğu forma hediye edildi. Akgün, Milletvekili Köktürk ve Belediye Başkanı Adıyaman ile pistte karşılıklı oynadılar. Düğünde davetlilere pasta ve meyve suyu ikram edildi.

Belediye Başkanı Adnan Akgün, İzmit´te yaşayan eşiyle daha önce Zonguldak´ta tanıştığını ve 6 ay önce sözlendiğini söyledi. Başkan Akgün, "Belediye Başkanının evlenmesi herhalde Türkiye’de istisnai bir durum... Belediye Başkanı olduktan sonra evlenmek de varmış" dedi.
Belediye Başkanlığı´nı kendisini halkın seçtiğini, düğününe de halkı o yüzden davet ettiğini belirten Akgün, şöyle dedi:
"Seçimle geldim, beni halk seçti. O zaman bekardım, evlenmek durumunda olduğum zaman halkla beraber düğün yapmam gerekiyordu. Tüm halkımızı davet ettik. Düğün salonu bu kalabalığı almazdı. Halkla beraber pazaryerinde güzel bir düğün yaptık. Atmosferde çok güzel…"
Akgün, madenciliğin zor bir meslek olduğunu, ama belediye başkanlığının daha zor olduğunu sözlerine ekledi. Songül Akgün ise, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Adnan Bey gibi çok değerli bir insanla hayatımı birleştirdiğim için çok mutluyum. Çok da heyecanlıyım. Böyle bir insanla olmaktan onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.

Pusula Yayın Grubu olarak, Songül-Adnan Akgün çiftine bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi