Törene; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Devrek Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Çaycuma Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, Çaycuma Yüksek Öğretim Kurumlarını Destekleme Derneği Başkanı Hayri Kandemir, ADD Çaycuma Şube Başkanı Şeref Köktürk, Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, İşadamı Mehmet Çanakçı, Hayırsever Avukat Ali Osman Odabaş, Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı, Gökçebey MYO Müdürü Adnan Topuz daire müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okulları temsilen birer öğrenci konuşma yaptı. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer konuşmasında her iki kampusun de hızla büyüdüğünü ifade ederek; “Çaycuma Kampusumuz son yıllarda hem fiziki yapısı hem de insan kaynakları açısından olağanüstü bir gelişmeye ve büyümeye tanık oldu. Çok sayıda yeni program açtık, öğrenci ve öğretim elemanı sayısında çok büyük artışlar gerçekleştirdik. Büyük çevre düzenlemeleri yaptık, yeni eğitim binaları ve laboratuarları hizmete aldık. En son Çaycuma Kampusumuzda faaliyet gösterecek olan Çaycuma Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nu kurduk. Benzer şekilde Gökçebey MYO’yu güçlendirmek için önemli projeleri birer birer hizmete almaktayız. İnşallah kamp üslerimiz bu yatırımlarımızla önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü eğitim üsleri olacaklardır. Bu süreçte bize destek olan Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay’a, Çanakçı Ailesine, Ali Osman Odabaş’a, Çaycuma ve Gökçebey Yüksek Öğretim Kurumlarını Destekleme Derneklerine ve diğer hayırseverlerimize şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca tüm bu süreçleri başarı ile yürüten Çaycuma MYO Müdürümüz Sayın Hikmet Yazıcı’yı ve Gökçebey MYO Müdürümüz Adnan Topuz ve çalışma arkadaşlarını kutluyor ve teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı, Gökçebey MYO Müdürü Adnan Topuz kısa bir teşekkür konuşması yaparak, öğrencilere ilerideki hayatlarında başarılar dilediler.

Dereceye giren bölüm birincilerine protokol tarafından hediye verildikten sonra mezun olan öğrencilerin belgeleri dağıtıldı. Tören sonunda Çaycuma Meslek Yüksek Okulu’nda 552, Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksek Okulu’ndan 150 olmak üzere toplam 702 öğrenci kep fırlattı.

Editör: Pusula Gazetesi