Celil Uzun taraftarları kongrenin yapılacağı salon önünde, Hamdi Uçar taraftarları ise Yaman (Kilise) Restoran önünde toplandı. Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Hamdi Uçar´a destek veren ekiple birlikte yürüyerek salona geldiler.


Salonun sağ tarafına Hamdi Uçar taraftarları, sol tarafına Celil Uzun taraftarları oturdu. Orta bölümde 2 metre mesafeyle yan yana duran gençler kendi adaylarını desteklemelerine karşın bir birlerine karşı sataşmayıp centilmen bir kongre geçmesinde önemli rol oynadılar.


Açık Çarşı Mağazalarının sahibi Yusuf Yılmaz salona en erken gelenlerden oldu. Sol tribünün en önünde oturan Yılmaz, daha sonra Celil Uzun´un listesinde sahneye çıktı.


Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları sahne içinde tribünden bakıldığında sol taraftaki koltuklardan kongreyi izlediler.


Zonguldak önceki Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca kongredeydi. Secaattin Gonca sürekli farklı noktalarda bulunarak kulis yaptı.


Kongreyi izleyen az sayıda kadın arasında üç kadın ön plandaydı. Hamdi Uçar´ın eşi Reyhan Uçar, Celil Uzun´un eşi Sibel Uzun ve Secaattin Gonca´nın eşi Sevgi Gonca kongreyi yan yana izlediler. Pek konuşmayan bu üç bayandan Sevgi Gonca´nın Celil Uzun´un listesinde yer alması kongrenin önemli detaylarından biri oldu.


Divan Kurulu iki tarafa yakın dört isimle oluşturuldu. Divan Başkanı Sedat Kızılcıklı konuşma önceliğinin kura ile belirlenmesini istedi. Kura o sırada Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir´in kucağında olan Hamdi Uçar´ın küçük kızı Simge´ye çektirildi. Strateji gereği Celil Uzun´dan sonra konuşmak isteyen Hamdi Uçar kızının çektiği kurada ilk konuşmacı olarak belirlendi.


Kongre salonunda zaman zaman büyük boşluklar dikkat çekti. Havanın sıcak olması ve kongre salonunda klima sisteminin bulunmaması nedeniyle salonda bulunanlar buram buram terledi.


Kongrede adayların karşılıklı eleştirileri vardı. Celil Uzun bir şovmen edasıyla, anlatım ve vurgulamalarıyla kongreye renk katan isim oldu. Mikrofon hakimiyeti ve sergilediği imaj ile alkış toplayan Uzun, hızını alamayarak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın yanına giderek suçlamalarda bulundu. Kongreyi bir anda gerginleştiren Uzun bu yaklaşımıyla kendi arkadaşlarının da tepkisini çekti.


Kongrede iki ismin bindiği otomobiller de tartışılır hale geldi. Hamdi Uçar´ın Celil Uzun için kullandığı "Celil Bey Jip´lerle bulutlar arasında sörf yapıyor" cümlesi kongrensin en dikkat çekici sözlerinden biri oldu.


İki adayın renk kıyafetleri yaz sıcağına uygundu. Uçar krem renk takım elbise ve kravat takarken, Uzun, gri takım elbiseyi tercih etti ve kravat takmadı. Hamdi Uçar sıcağa rağmen ceketi çıkarmamakta direnirken, Celil Uzun ceketi çıkararak seslendi.


Bir çok kişinin takım elbisesine iddiaya girdiği kongrede iddiaya girenlerden biri de Gazeteci Çetin Özdemir ile Celil Uzun´un listesinde yer alan Avukat Mehmet Gök oldu. Çetin Özdemir elbiseyi kazanan isim oldu. Önceki Belediye Başkanı Gonca ise az farkla Celil Uzun´un alacağını iddia etmesine rağmen iddiaya girmekten kaçtı.

Editör: Pusula Gazetesi