Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı Kongresi ve bir dizi ziyaretler için Zonguldak´a geldi.


Önceki gün akşam saatlerinde Zonguldak´a gelen Demir, geceyi İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Polisevi´nde geçirdi. Dün sabah ilk olarak Vali Erdal Ata´yı ziyaret eden Bakan Demir, Valilik Şeref Defteri´ni imzaladı.


Demir, Vali Ata´dan Zonguldak´ın coğrafi yapısı ve sorunlar hakkında bilgi aldı.


Ata devam eden ve tamamlanan yatırımlar hakkında bilgi verirken, ulaşım başta olmak üzere devam eden ve kaynak bekleyen yatırımlar için de taleplerini dile getirdi.


Ata´nın taleplerinden biri de Köy Hizmetleri´nde çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi oldu.


Zonguldak´ın ulaşım sorunlarının çözümlenmesi için Bakan Demir ve Hükümetten destek isteyen Vali Ata, Mithatpaşa Tüneli´nin yapılması durumunda kentin trafik sorununun büyük oranda çözümleneceğini söyledi.


Karayolları Genel Müdürlüğü´nün bu tünel için Etüd Proje çalışması başlatacağını belirten Ata, yapım ihalesinin bir an önce gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.


Zonguldak´a ilk kez geldiğini ifade eden Bakan Demir´e dünyaca ünlü asaletin simgesi olan Devrek Bastonu ve Zonguldak´ın genel görünümü olan şilt hediye edildi.


MİTHATPAŞA TÜNELİ İÇİN İYİMSER KONUŞTU


Duble Yol´lar da yaşanan sorunlara da değinen Ata´nın taleplerini dikkatle dinleyen Bakan Demir, Ak Parti İl Kongresi´nde ki konuşmasında Vali Erdal Ata´nın taleplerini hatırlattı.


Demir, kendi hükümetleri döneminde yapılan çalışmalardan örnekler vererek Karadeniz Sahil Yolu üzerinde yapılan kilometrelerce tüneli örnek gösterdi.


Zonguldak´ta kendilerinden istenilen toplam 3 kilometrelik tünelin bunların yanında çok fazla olmadığını belirten Demir; "Dünyada finans krizinin olduğu bir dönemde ülkemizde hala umut ve güzel günlerden, Zonguldak&[#]8217;ta bir Filyos projesinden bahsedebiliyorsak, Zonguldak&[#]8217;ta 3 kilometrelik bir tünelden bahsedebiliyorsak bunlar ülkemizin ve hükümetinizin gücünü göstermektedir


Bu kongre kısa sürede Filyos Projesini, tünelleri hayata geçirecek, ilave yatırımları ve ilave istihdamları hayata kazandırmakta başrol oynayacak.


Zonguldak´ta yapımı devam eden yolların toplam tutarı 1 katrilyondur.


Zonguldak´a 21 Temmuz da teyyare, uçak inecek.


Vali Bey´i ziyaretimizde de belirtildiği gibi bu kentin sorunlarını çözmek için bazı tünellerin yapılması gerekiyor. Bolu tüneli açıldı.


Karadeniz Sahil Yolu üzerinde ki çok sayıda tünel de hükümetimizin imzası var.


Hükümetimiz hizmet aşkından dağları deliyor. Şimdi Zonguldak´ın dağlarını delecek" dedi.


BAKAN DEMİR MEMURLARA SORDU: VATANDAŞ SİZDEN MEMNUN MU?


Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ´´Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz, dünyada emsalleri arasında en köklü, en hızlı ve en güvenilir kuruluştur´´ dedi.


Bakan Demir, Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı&[#]8217;nın 3. Olağan Genel Kurulu´na katılmasının ardından Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kemal Memiş´i ziyaret etti.


Memiş´ten çalışmaları hakkında bilgi alan Demir, ´´Birçok yerde artık ihale sürecinden önce biten inşaatlarla karşılaşıyoruz. Yani süre uzatılmadan 5, 10, 15 yıllara yayılan binalar değil, ihale ettimizde süresi içinde bitirilen kaliteli olarak, projelere uygun, kaliteyi önemseyen uygun bir sisteme doğru geçmek durumundaydık, geçtik de´´ diye konuştu.


Daha sonra müdürlüğe ait birimleri gezerek çalışanlarla kısa süreli sohbet eden Bakan Demir, kaç inşaat mühendisi bulunduğunu sorduğu Memiş´in 1 olduğunu belirtmesi üzerine, en kısa zamanda 2 inşaat mühendisi daha alınması talimatı verdi.


Bakan Demir, ´´Hafta içinde Ankara´da işlerimiz yoğun oluyor. Onun için il müdürlüklerimizi ancak hafta sonları ziyaret edebiliyoruz´´ şeklinde konuştu, Memiş´e ´´Bugün burada bulunan personel, (Bakan gelecek) denilerek zorla getirilmedi değil mi?´´ diye sorarken, Tapu Müdürlüğü&[#]8217;nü de gezerek personele, ´´Vatandaşlardan memnun musunuz?, Vatandaşlar sizden memnun mu?´´ sorusunu yöneltti. Demir, şöyle devam etti:


´´Çalışanın önemini, eğitim ve motivasyonla birlikte hizmeti kaliteli üst duruma çıkarmak zorundayız. Bu, yüzde 80-90 oranında başarıdır. O yüzden sizlerin buraya iş ve işlemleri için gelen vatandaşlarımızın her birine, en güzel gülümseme ile onları ´uzaktan gelmiş, uzun yıllar görmediğiniz akrabalarınız gözüyle´ bakabilirseniz biraz, buradan çok mutlu ayrılır.


Bir gayrimenkul sattı ya da aldı onun ayrı bir sevinci vardır, bakın onu unutur. Ama sizin o gülümsemenizi, ilginizi unutmaz hafızasında hep güzel bir tapu dairesi kalır. Bir şey daha söyleyeyim, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz, dünyada emsalleri arasında en köklü, en hızlı ve en güvenilir kuruluştur.´´

Editör: Pusula Gazetesi