Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı ve Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürlüğü görevini sürdürdüğü sırada işyerinde geçirdiği kalp krizi sonucu 27 Mayıs 2014 tarihinde hayatını kaybeden Yalçın Arslan, 1’inci ölüm yıldönümünde mezarı başında bugün anıldı.
Arslan’ın Asri Mezarlık’taki mezarı başında düzenlenen anma törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Milletvekili Adayları Şerafettin Turpcu ve Harun Akın, Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır ve GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, ailesi, mesai arkadaşları sevenleri ve dostları katıldı.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, anma töreninde yaptığı konuşmada, Yalçın Arslan’ın, günlük yaşamında oldukça neşeli ve esprili bir insan olduğunu söyledi. Konuşması sırasında oldukça duygulanan Başkan Akdemir, “Kader, cilvesini bazen farklı oynuyor. Keşke böyle olmasaydı. Her zaman kendisini rahmetle anacağız. Ailesi, Yalçın Bey’in hatırasını yaşatmak için çaba gösteriyor. Sağ olsunlar. Yalçın Müdürüm, nur içinde yat. Yaptığın çalışmalar her zaman anılacak” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi