Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Şakir Aslan Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Aksoy daire ve okul müdürleri katıldı.

Çaycuma Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Oktay Aksoy; “ Kursun amacı hayatımızda fark edemediğimiz engelli vatandaşlarımızın varlığının farkında lığına katkı sağlayabilmektir. Bu amaçla Çaycuma HEM Müdürlüğü’nce 2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde 35 kursiyere işaret dili eğitimi verilmiştir. Kurum ve kuruluşlarda işitme engelli vatandaşların karşılaştığı sorunlara gücümüzün yettiğince çözümler üretebilmek toplumda engelli bireylere yönelik farkında lığın artmasına yardımcı olabilmektir. Kurum olarak işaret dili bilen bireylerin sayısını artırmayı hedeflemektedir. Önümüzdeki günlerde engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Kursun açılmasında her türlü çabayı göstermiş öğreticilerimize ve kursiyerlerimize, desteklerini esirgemeyen ortaklaşa bilgisayar kursu açtığımız Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi Müdürümüz Gültekin Petük ve personeline teşekkür ediyorum. Bundan sonra işbirliği içinde çalışacağımıza inaniyorum”diye konuştu.

Program açılışında İstiklal Marşı’nı kursiyerler işaret dili ile söyleyerek büyük ilgi gördüler.

Kaymakam Serkan Keçeli ise günümüzde engelliler adına güzel projeler yapıldığını ifade ederek;” Engellilerimiz ne yazık ki, eskiden kapalı kalmak zorunda bulundukları ortamlardan çıkmıyorlardı. Ama artık günümüzde her engellinin, engelli olmayanlar gibi haklarlı var. Başta devlet kurumları olmak üzere engeli vatandaşlarımıza göre ortam yaratma zorunluluğumuz var. Engelli vatandaşlarımızın farkına varmamızı sağlayan kursa emeği geçen herkese ve kursiyerlerimize teşekkür ediyor, engelli vatandaşlarımızın tüm imkânlara rahatça ulaşabilmesi temenni ediyorum”şeklinde konuştu.”

İşaret dili kursunu bitiren kursiyerin bu dili kullanarak söylediği şarkılar oldukça beğenildi. Program sonunda işaret Dili Öğretici ve Tercüman Eğitimi kursu ile Bilgisayar Kursunu bitirenlere sertifikaları verildi.
Editör: Pusula Gazetesi