Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ´´AK Parti´nin 7 yıllık hükümetleri döneminde, hemen hemen her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılan işlerden daha fazla işler yapılmıştır´´ dedi.
Bakan Demir, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığının Canpolat Pamay Spor Salonu´nda düzenlenen 3. Olağan Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada, 7 yıllık iktidarlarında hiçbir toplum kesimini, yöreyi, meslek erbabını üzecek ve rahatsız edecek sorunlu alan bırakmadıklarını söyledi.
AK Parti´nin çalışma ve hizmet partisi olduğunu anlatan Mustafa Demir, şöyle konuştu:
´´İktidara geldiğimiz günden itibaren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere biz, bugün dünden daha enerjik olmak üzere çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti bu gücünü milletten alıyor. AK Parti´nin 7 yıllık hükümetleri döneminde hemen hemen her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılan işlerden daha fazla işler yapılmıştır. Partimiz, milletimiz içinde doğmuştur. Genel Başkanı, milletvekili adayı dahi değilken bu millet AK Parti´yi iktidara getirmiştir.´´

-EĞİTİM VE SAĞLIK-
Bakan Demir, beyin göçünü tersine çevirdiklerini, eğitim alanında önemli yatırımlara imza attıklarını belirtti.
Sağlık alanında yeni yapılan hastanelerin artık tek kişilik ve iki kişilik odalarda, 4 yıldızlı otel konforunda olduğunu anlatan Demir, şöyle dedi:
´´İktidarımız döneminde, Türkiye, bugün Başbakan ile sade vatandaşını aynı statüye tabi tutar konuma getirilmiştir. Sağlıkta eşitlik sağlanmıştır. Bugün ülkemizde 0-18 yaş arası tüm çocuklarımızın sağlık hizmetleri ücretsiz herkese eşit şekilde verilir hale gelmiştir. Türkiye´nin geleceği çocuklarımız, teminat altına alındı. Aydınlık yarınlarımızın tapusunu teslim etmiştir.´´
Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, bankacılık sektöründe bir çağın kapanıp yenisinin açıldığını vurgulayarak, ´´Türkiye, dünyada en sağlıklı bankacılık sektörüne sahip ülkelerin başında geliyor. Milletin paralarını peşkeş çekmezseniz ayağınızı sağlam basarsınız. Çünkü, AK Parti´nin hedefinde millete hizmet vardır´´ diye konuştu.

-İKTİDARI MUHALEFETE DEVRETMEK-
AK Parti´nin ülkenin kaderi ve milletinin gelecek umudu olduğunu ifade eden Mustafa Demir, şöyle devam etti:
´´Bugün burada karar verelim, yarın Ankara´da açıklayalım. Diyelim ki (AK Parti şöyle 6 ay kenara çekiliyor, ülkeyi muhalefet partisi yönetsin). Ne olur biliyor musun? 6 ayda Türkiye eski karanlık günlerine döner. Bunu sakın unutmayalım. Millet bunun farkında. Millete lafla hizmet yapılmaz. AK Parti kuruluşundan bu yana 4 büyük seçim geçirdi. Yeni bir genel seçimlere gireceğiz. 2002 yılındaki Türkiye´nin ihtiyaç duyduğu AK Parti´ye, bugün Türkiye daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Niçin? Sayın Başbakan´ın ifade ettiği gibi dünyada 2023´de ilk 10 büyük ekonomi arasına girmek için.´´
Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, seçimlerde dağıttıkları broşürde 3 resim bulunduğuna ve onlara dikkat edilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
´´Resim başında rahmetli Adnan Menderes, ortasında rahmetli Turgut Özal, diğer ucunda Recep Tayyip Erdoğan var. Bu resmi saklayalım. Bu resimdeki hadise şudur, Türkiye Cumhuriyeti´nin demokrasi mücadelesi AK Parti ile tekabül edecek, demokrasiden, hukuk devletinden, bireyin hedef alınmasına bir daha asla geri dönüş olmayacaktır.´´

-İKİ LİSTEYLE SEÇİME GİDİLMESİ-
AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı için 2 adayla kongreye gidildiğini, bunun teke düşürülmesi için adaylara öneride bulunduğunu anlatan Demir, şunları söyledi:
´´Ama bana (Biz bu işe alıştık, bu yarış fena olmayacak) dediler. Kazanan arkadaşımızı tebrik edeceğiz. Ancak, kazanan grubun listesi, diğer listeyi de yemeğe davet edecek. Fırsat bulursam ben de geleceğim. Önümüzdeki seçimde Zonguldak´ta destan yazılacak. Zonguldak bütün milletvekillerini AK Parti´li yapacak. AK Parti bugünkü başarısının teşkilatlarına borçludur. Onların sayesinde yükselmeye devam edecektir.´´
Bakan Demir, Zonguldak´ta kara yolu yatırımlarının devam ettiğini, 21 Temmuzda da ilk yolcu uçağının havaalanına ineceğini kaydetti.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da kentin enerji merkezi olma yolunda ilerlediğini, sağlıkta ve eğitimde de önemli hamlelerin yapıldığını kaydetti.
Mustafa Demir, kongrede aday olan mevcut başkan Hamdi Uçar ve eski il başkanı Celil Uzun´un yanı sıra milletvekilleri ile el ele tutuşarak partilileri selamladı.

-VALİLİK ZİYARETİ-

Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, AK Parti İl Kongresi´nden önce Vali Erdal Ata´yı makamında ziyaret ederek kent ile ilgili bilgiler aldı.
Bakan Demir, yaptığı konuşmada, dünyadaki ekonomik krizin Türkiye´ye yansımalarının bir şekilde olduğunu, AB´deki ekonomik küçülmenin Türkiye´yi etkilediğini söyledi.
Zonguldak´ın yatırım açısından tercih edilen bir kent olduğunu, Filyos Projesi´nin bölgenin yanı sıra Türkiye için de önemli yatırımlar arasında yer aldığını belirten Demir, kentin liman ve sanayi şehri olacağını kaydetti.
Vali Erdal Ata, Bakan Demir´e plaket ve dünyaca ünlü Devrek bastonu takdim etti.
Valilik çıkısında Demir, polis mangasını selamlayacağı sırada yanına iş istemek için yaklaşan engelli Muammer Doruk (42), korumalar tarafından uzaklaştırıldı.
Vali Ata, bakanın ayrılmasının ardından Doruk´u makamına çağırarak sorununu dinledi.
Editör: Pusula Gazetesi