Yardıma muhtaç olan ve yurtlarında okumakta olan öğrenciler yararına Zonguldak Tahsil Çağındaki Gençlere Hizmet Derneği ve Zonguldak İlim Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği’nin her yıl ortaklaşa düzenlediği, kermes görkemli törenle açıldı. Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nın görkemli şovu ile açılan kermese Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Tahsil Çağındaki Gençlere Hizmet Derneği ve Zonguldak İlim Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği’ne bağlı Yurtların Genel Koordinatörü Necdet Çevik, derneklerin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kermesin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Genek Koordinatör Necdet Çevik birlikte kesti. Dernek açılışında konuşma yapan Başkan Akdemir, “Komşum açken ben uyuyamam diyen bir milletin çocuklarıyız. Bu anlamda gerçekten bu tür faaliyetleri yürüten değerli başkan ve yönetimini yürekten kutluyorum. Zira bu gönüldaş çalışma karşılık beklemeden bir çalışma ortamında bulunmaları bizleri gerçekten çok sevindiriyor. Buradan genç kardeşlerimiz, yavrularımız, ihtiyacı olan, okumakta olan öğrencilerimize harfiyen ulaşıyor. Onların geleceklerini temin anlamında çok önemli bir yer belirleniyor” şeklinde konuştu.

ÜNAL: “VATANINI HER KOŞULDA SEVEN, HERKESİ KUCAKLAMAYI BİLEN, KENDİSİYLE VE TOPLUM İLE BARIŞIK OLAN BİREYLER YETİŞTİRİLİYOR”

Her yıl düzenli olarak düzenledikleri kermesin bir hayır çarşı olduğuna dikkat çeken Tahsil Çağındaki Gençlere Hizmet Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Ahmet Zahit Ünal “Hayır çarşımıza, kermesimize hoş geldiniz. Her yıl düzenli olarak düzenlenen kermesimize her geçen yıl yeni bir boyut, yeni bir ufuk ve yeni bir anlayış getirerek bu yıl da devam ediyoruz. Özel Karadeniz ve Fener Öğrenci Yurtlarımızda barınan yüzlerce talebemizin ilim ve irfan yolunda ilerleyebilmesi için düzenlediğimiz bu kermesimiz çok büyük katkı sağlayacaktır. Ecdadımız, Müslüman milletimiz ibadetlerini yapabilsinler diye mescit ve camiler yaptırdı. Garibanlar doysun diye aşevleri yaptırdı. Susayanlar suya doysun diye sebiller ve şadırvanlar yaptırmıştır. Ders okusunlar, eğitim alsınlar ve hayırlı bir nesil oluşsun diye de medreseler ve mektepler yaptırmışlardır. İşte bu müesseselerimiz, Özel Karadeniz ve Fener yurtlarımız ecdadımızın yaptırmış olduğu yukarıda saydıklarımızı adeta tek çatı altında toplamıştır. Zonguldak Tahsil Çağındaki Gençlere Hizmet Derneği ve Zonguldak İlim Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği bünyesinde bulunan bu yurtlarımızda bu güne kadar binlerce talebeye ilim ve ahlak eğitimi verilmiş, göz bebeği olan çocuklarımızın milli ve manevi yönden donanımlı olmaları için hiçbir fedakarlıktan da kaçınılmamıştır. Bu yurtlarımız yöremiz gençlerine hayati önem taşıyan eğitimler vermiş ve onları vatanını her koşulda seven, herkesi kucaklamayı bilen, kendisiyle ve toplum ile barışık olan bireyler yetiştirmiştir. Her yıl düzenlemiş olduğumuz ve bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğimiz kermesimiz bu yıl da düzenlenmektedir. Kermesimize destek veren Zonguldak halkına, esnafımıza ve Zonguldak’ın iş adamlarına, kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Gayret bizden başarı ise Yüce Rabbimizdendir” açıklamasında bulundu.

AKDEMİR: “YARDIMLAR İLGİLİ YERLERE ULAŞACAKTIR, BUNDAN HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Düzenlenen kermesin hiçbir karşılık beklenmeden yardım amacıyla düzenlendiğini iyi bildiğini belirten ve Muharrem Akdemir, şöyle konuştu: “Gönül birliği gönülden gelen yardım, bu duygular gerçekten Türk toplumunun önde gelen insani duygulardan bir tanesi. Dünya üzerinde böyle bir toplum gerçekten azdır. Komşum açken ben uyuyamam diyen bir milletin çocuklarıyız. Bu anlamda gerçekten bu tür faaliyetleri yürüten değerli başkan ve yönetimini yürekten kutluyorum. Zira bu gönüldaş çalışma karşılık beklemeden bir çalışma ortamında bulunmaları bizleri gerçekten çok sevindiriyor. Zira bu yardımsever kardeşlerimizin de bu yönetime katkı vermeleri bizleri daha da sevindiriyor. Niye derseniz? Buradan genç kardeşlerimiz, yavrularımız, ihtiyacı olan, okumakta olan öğrencilerimize harfiyen ulaşıyor. Onların geleceklerini temin anlamında çok önemli bir yer belirleniyor. Komşu açken ben uyuyamam diyen bir milletin çocukları olarak gerçekten çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu destekler sayesinde yavrularımıza hakettikleri Türkiye’de bu vatan misak-i milli sınırları içerisinde çizilmiş Türkiye’mizde vatani görevlerini almış olduğu, üstlenmiş olduğu görevleri en iyi şekilde aldıkları bu duygularla Türkiye’sine, vatanına, milletine yardımcı ve destek olacaklarına gönülden inandığımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Genç kardeşlerimiz bu ahlaki duygularını bundan sonraki nesillere aktarma anlamında iyi bir örnek olur diye düşünüyorum. Bu duygularla gençlerimizi hem kutluyor hem de yönetimde görev alan arkadaşlarıma, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Onlar mutlaka ilgili yerlere ulaşacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sağlıklı ve mutlu kalın diyorum. Genç kardeşlerimin dediği gibi, sevgi ve barış ihtiyacımız olan dünya üzerinde ihtiyacımız olan bir konu. Sevgi ve barış tüm dünya insanından eksik olmasın.”

Terakki Mahallesi’nde (Soğuksu) bulunan otopark alanında açılan kermes, 10 gün boyunca sabah saat 09:00 ile akşam saat 10:00 arasında Zonguldak halkının hizmetinde olacak.

Editör: Pusula Gazetesi