İlginin yoğun olduğu konsere, Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve eşi Belgin Kantarcı, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Şerafettin Turpçu, Devler eski Bakanı Hasan Gemici, ADD Çaycuma Şube Başkanı Şeref Köktürk, CHP İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, CHP 21. Dönem Ardahan Milletvekili ses sanatçısı Faruk Demir, Almanya Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt katıldı.

Topluluk Başkanı Hamza Başören sanat müziğinin tarihi hakkında bilgi verirken; “ Almanya ve Tataristan’dan gelen çok değerli misafirlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Türk sanat Müziği tarihi Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan çok öncelere dayanır ve en önemli miraslarımızdan biridir. Türk sanat Müziği batı müziğini model olarak almış ve bu anlamda konserler icra edilmeye başlanmıştır.

Topluluğumuza yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımıza, Kültür ve Sanat Merkezi çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Emel Kaya’nın sunumu ve Şef Levent Özger’in yönetiminde koro ve solo olarak hicaz ve nihavent makamlarında toplam 23 eser seslendirildi.

Konser sonunda Belediye Başkanı Kantarcı’nın isteği üzerine sahneye çıkan Faruk Demir’in seslendirdiği ‘Sarı saçlım, mavi gözlüm’ parçası ayakta alkışlandı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı düşüncelerini şöyle ifade etti; “Türk Sanat Müziği Topluluğumuz çok başarılı bir konser verdi. Her geçen gün performansları artıyor. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Aramızda Almanya’dan dostlarımız var. Bu akşam bizim müziğimizi tanımış oldular. Ayrıca Faruk Demir’in mini konserini izlemiş olduk. İnşallah Çaycuma’da Faruk demir konseri gerçekleştireceğiz”.

Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt koro Şefi Levent Özger’e çiçek verirken Türk müziğini beğendiğini ifade etti.

Şef Levet Özger’in başarılı performansı oldukça beğenilirken, salonu dolduranlar konsere tam not verdi.
Editör: Pusula Gazetesi