Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde ölen babasının kurduğu takımı devir alarak şampiyon yapan genç başkan, şampiyonluk maçının son düdüğü ile birlikte göz yaşlarına boğuldu. Genç başkan, "Bu şampiyonluk babama armağan olsun" dedi.
Ereğli´de geçtiğimiz sezon Zonguldak Ereğlispor Kulübünü kuran Mehmet Kocaman, takımını sahaya çıkartamadan 40 gün sonra hayatını kaybetmişti. Takımı babasının yadigarı olarak devralan Kaan Kocaman, geçtiğimiz sezon mücadele ettiği ikinci amatör kümede şampiyonluğu finalde kaybetmişti. Bu sezon 4 takımın yer aldığı ikinci amatör kümede aynı puana sahip güçlü rakipleri Yenimahallespor ile Beyçayırı Stadı´nda karşılaşan Zonguldak Ereğli Spor, rakibini 4-0´lık skorla yenerek ikinci amatör kümede şampiyon oldu. Son düdük ile birlikte göz yaşlarına boğulan genç Başkan Kaan Kocaman "Bu şampiyonluk babama armağan olsun" dedi.
Maç sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaan Kocaman, maddi imkansızlıklara ve ilçeden kendisine yardım edilmemesine rağmen Zonguldak´ta yetişip Ankara ve İstanbul´da yaşayan sporseverlerin destekleri ile ayakta durmaya çalıştıklarını, beyin kanaması geçirerek felç olan annesinin bile o durumdayken hasta yatağından maşı merak ettiğini söyledi. Kocaman konuşmasında, "Çok zorluklar geçirdim. Bu kulübü babam kurduktan 40 gün sonra vefat etti. Onun ruhu şad olsun. İkinci senemizde çıktık. Annem beyin kanaması geçirdi. Felç oldu. O haliyle bu maçı soruyor. Mutluyuz. Rabbime milyonlarca kez şükürler olsun. İlk günden beri çok zorluklar yaşadık. Maçımızın son gün saati bile bilerek değiştirildi. Ona rağmen çok mutlu olduk. Ereğli´ de hiç bir desteği görmedik. İstanbul´ da, Ankara´ da isminin açıklanmasını istemediğimiz burada yetişmiş spor adamlarından destek gördüm. Onlara tekrar teşekkür ediyorum. Ben bugün çok mutluyum. Babamın ruhu şad olsun. Kurduktan 40 gün sonra vefat etti. Göremedi burayı. Bu takımı saha da göremedi. Şampiyonluk ona armağan olsun. Bundan sonra elimden geleni babam ve bu aslanlar için yapacağım" dedi.
Maç sonunda oyuncularını tek tek kucaklayarak tebrik eden Kocaman, takımının aldığı kupa ile şampiyonluk sevincini yaşadı.
Editör: Pusula Gazetesi