Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından ‘Zafere Yürüyüş’ gecesi düzenledi. Ali Kınık’ın konser verdiği geceye katılanlar MHP Zonguldak Milletvekili Adayı ve Eski Enerji Bakanı Zeki Çakan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları tarafından Büyük Anadolu Otel’de ‘Zafere Yürüyüş’ gecesi düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecede ülkü ocakları ve MHP’li yöneticiler tarafından yapılan konuşmalarda, vatanda sevgisi, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Gecede konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan MHP Zonguldak Milletvekili Adayı ve Eski Enerji Bakanı Zeki Çakan salondakileri bozkurt işareti yaparak selamladı. Salondakilerin ayağa kalkarak kendisine sevgi gösterisi yaptığı Çakan ise ülkücülere hizmet etmenin kendisine de nasip olduğunu belirterek teşekkür etti. Konuşmasında Türkiye’nin bölünme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle daha önce Anasol-M hükümeti döneminde birlikte çalıştığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin saygınlığı, dürüstlüğü ve kişiliğini beğenmesinden dolayı siyasette MHP’yi tercih ettiğini vurguladı. Çakan konuşmasında şunları söyledi; “Bu vatanın bu ülkenin geleceği için, ülkü ocaklarında manevi değerlerine bağlı vatanına ve milletine sevdalı gençlerin yetiştirilmesi için en önemli ocaktır.

Bu ocağa hizmet edebilmenin mutluluğunu Allah bananda nasip etti. Her birinizden Allah razı olsun. Şunu açıklıkla ifade ediyorum; En büyük yatırım insana yapılmalı. İnsan doğar, büyür ve ölür. Ama yaşamı süresi içerisinde vatanını, milletini, bayrağını ve ezan sesini hiçbir zaman ihmal edemez. Ettiği zaman kendisini yok sayar. İşte Ülkü Ocakları bu manevi değerlere sahip sizin gibi yavrularımızı, gençlerimizi alır, eğitir, büyütür, vatanın koruma ve kollamasında gözünü budaktan esirgemeyen gençler yetiştirerek Türk Milleti’ne en büyük hizmeti sunar. Ne mutlu ki bundan sonraki sizin bu hizmetinizde bizimde bir nebze tuzumuz olacak, bir nebze yardımımız olacak.

Sizlerin yetiştirilmesi için bize düşen görev neyse ondan hiçbir zaman kaçınmadan her zaman yanınızda, her zaman içinizde, her zaman ülküdaşınız olarak bir ağabeyiniz bir amcanız olarak sizin daha iyi yetişmeniz için bütün gücümü kullanacağım” dedi.

Çakan’ın ardından gecede MHP’nin diğer milletvekili adayları da konuşma yaptı. Halk oyunları gösterisinin yapıldığı etkinlikte Ali Kınık’ın sahne alması ile salonda büyük bir coşku yaşandı. Ali Kınık´ın bir birinden güzel şarkıları ile zaman zaman duygulanan kalabalık, hareketli eserleri ile de oynamayı ihmal etmedi.

Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ‘Zafere Yürüyüş’ gecesine yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi