Zonguldak’ta maden ocağında çalışan bir çocuk babası 29 yaşındaki Fatih Sezer, geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelen göçükte ağır yaralandı. Olay sırasında maden direği boynuna çarpan Sezer, boyun kırığı sebebiyle Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Durumun riskli olduğunun farkına varan hastane doktorları yapılan tetkiklerin ardından maden işçisi Fatih Sezer’i ameliyata aldı. Boyun omurga kemiklerinden beşincisinde omuriliğine baskı yapan ve felç riski bulunan kırık tespit edilen maden işçisi, 7 saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu.
“ACISINI BENDEN İYİ KİMSE ANLAYAMAZ”
Kırık omurga kemiği alınan Fatih Sezer’e, kalça kemiğinden alınan parça yerleştirildi. Ameliyatta boyun omurgası hem ön, hem de arkadan vidalar ve plak kullanılarak sabitlenen maden işçisi, felç olmaktan kurtularak ayağa kalktı.
Ağabeyi Gökhan Sezer’i 4 yıl önce beraber çalıştıkları maden ocağındaki göçükte kaybeden Fatih Sezer, Soma’da 301 meslektaşını da unutmadı. Soma faciasının yıldönümünde buruk bir sevinç yaşayan Sezer, “Geçtiğimiz Perşembe günü bacada göçük oldu. Enseme direk vurdu. Kaza anında zaten boynumda kırık olduğunu biraz anladım. Yavaş yavaş hareket ettim. Beni arkadaşlar çıkarttı. Hastaneye geldim, hocamız başarılı bir ameliyatla beni ayağa kaldırdı. Hocama ne desem bilemiyorum. Allah razı olsun, başarılı bir ameliyat yaptı. Maden şehidi kardeşiyim. 2011 yılında ağabeyimi göçükte kaybettim. Onun acısını benden iyi kimse anlayamaz. Bugün Soma’nın da yıl dönümüydü. Soma’da kaybettiğimiz işçilerin ailelerine başsağlığı diliyorum. İnsanoğlu kendi kendinin tuzağını kuruyor. Ne diyebilirim ki” dedi.
Ameliyatın ardından ayağa da kalkabilen Fatih Sezer, gazetecilere baş parmaklarıyla “iyiyim” pozu verdi. Ameliyatı gerçekleştirilen beyin cerrahisi doktorları Emrah Keskin ve Hasan Ali Aydın da maden işçisi Fatih Sezer’i yalnız bırakmadı.
Riskli bir ameliyat sonrası Fatih Sezer’in felç kalma durumunun ortadan kalktığını ifade eden Dr. Emrah Keskin, “Hastamız bir maden işçisi, Perşembe günü maden kazası nedeniyle hastanemize başvurdu. Yaptığımız incelemelerde beşinci omurga kemiğinde ciddi bir omurilik baskısı oluşturan kırık tespit ettik. Bu sebepten dolayı hastamızı yaklaşık 7 saat süren operasyona aldık. Operasyonda omurilikte baskı oluşturan kemiği alarak kalça kemiğinden aldığımız parçayı yerleştirip, omuriliği ön ve arka taraftan sabitleyip hastamızı ertesi gün ayağa kaldırdık. Hastamız da bu şekilde sağlığına kavuşmuş oldu. Çok ciddi bir omurga kırığıydı. Hastamız eğer dikkatli bir operasyon geçirmemiş olsaydı şu anda kolları ve bacakları hayatının sonuna kadar hareket etmeyecekti. Ve yatağa bağımlı olarak kalacaktı. Bu açıdan oldukça riskli bir omurga kırığıydı” diye konuştu.
HASTANE YÖNETİMİNDEN TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ
Riskli geçen ameliyatın ardından Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi de doktorlar Emrah Keskin ve Hasan Ali Aydın’ı takdir ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Hasan Tosun ise “Çok ciddi bir boyun yaralanması ve çok uzun süren bir ameliyatla hastamız ertesi gün ayağa kalkacak hale geldi. Biz Zonguldak’ta iyi şeyler yapmak istiyoruz. Bundan sonra da A grubu özellikli nitelikli ameliyatlarımızın sayısını artırıp Zonguldak’a hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapmak derdindeyiz” ifadelerine yer verdi.
Editör: Pusula Gazetesi