Alacaklarını tahsil edemedikleri için iflas noktasına gelen kooperatiflerin borçlulara sağlayacağı kolaylıklarla çarkın yeniden dönmesi umut ediliyor. Kilimli Kooperatifi alacak tahsilleri konusunda önemli bir adım attı. Sıra diğer kooperatiflerde.


Kilimli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreterliği yayınladığı açıklamada borçlu üyelere sağlanan kolaylıklar hakkında bilgi verdi.


Bir süredir iflasın eşiğine gelen Kooperatiflerin yeniden kredi verebilir duruma geçebilmesi için yapılan düzenlemeyle borçlulara faiz affı getiriliyor.


Kilimli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklama şöyle;


"Yıllık aidatlarını ödeyemeyen üyelerimizin 28.08.2008 tarihine kadar borçlarını ödemeleri halinde gecikme faizi alınmayacaktır.


5838 sayılı bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun 28 Şubat 2009 tarihli ve 27155 mükerrer sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


Bu kanun geçici 5´inci maddesinde; 07.06.2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamındaki üyelerin odalara olan ödenmemiş aidat borçlarına ait gecikme zammının tamamı ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde üyelerin odalara olan aidat borçlarının tamamını ödemesi halinde bu borçlara ait gecikme zamları silinir denilmektedir.


Kanun yürürlüğe girdiği 28 Şubat 2009 tarihinden itibaren altı ay içerisinde 28 Ağustos 2009 tarihine kadar aidat borçlarımızın tamamının ödenmesi halinde bu borçlara ait gecikme zamları silinecektir.

Editör: Pusula Gazetesi