Ali Koçal, İl Başkanlığı için Şerafettin Turpçu´yu, Merkez İlçe Başkanlığı içinde Yavuz Boz´u düşündüğü yönündeki haberleri yalanladı.


Şuanda Şerafettin Turpçu ve Yavuz Boz´un partiye üyelikleri dahi söz konusu olmadığını belirten Koçal, konuşmasında;


"Ben kimseyi Genel Sekreterimize getirmedim. Böyle bir şey yok. Dedikodu üretilmemelidir. Ne alaka Şerafettin Turpçu ile Yavuz Boz´un İl İlçe Başkanı olması. Böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey olmadığı gibi benimde onları Genel Sekreter&8217;e getirmem gibi bir şey söz konusu değil. Ama onlar daha öncede bizim partimizdeydiler. Zaten hep beraberdik. Kendi partileri SHP´den istifa ettiler ve Cumhuriyet Halk Partisi´nde siyaset yapmak istiyorlar. Onların bu talepleri de gayet doğaldır.


Gerekli başvuruları yaparlar ve ondan sonra bizim örgütlerimiz de, kurullarımız da değerlendirilir ve ona göre partiye alınıp alınmamaları ile ilgili bir karar verilir. Bu tür şeylere Milletvekili karışmaz, örgütler karışır ve değerlendirmelerini yaparlar.


Şu anda bildiğim adarıyla öyle bir müracaatta söz konusu değil. Yani üyelikleri ile ilgili şuanda partimize bir başvuruları yok" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi