Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde “3’üncü Ulusal Gökçebey Tavuk ve Kültür Festivali” gerçekleştirildi. Gökçebey Şehir Stadyumu’nda düzenlenen festivalde 1001 adet tenekede tavuk pişirilerek, vatandaşlara pilav ile birlikte dağıtıldı.

“Bin Bir Teneke Tavuk Festivali” sloganıyla başlayan festivalde, Devrek Belediye Bandosu ile kortej yürüyüşü yapıldı. Festival ateşini, Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı ve Yönetim Kurulu üyeleri yaktı. Ateşlerin yakılması ardından festivale gelen MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan ve MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Gökçebey Belediye Meclis üyeleri, ateşte pişen tenekeyi açarak, içindeki tavuğu katılımcılara ikram etti.

Birlik Başkanı Bayraklı, festivalin birinci yılında 300 tavuğun, ikinci yılında 500 tavuğun ve bul yılda 1001 tavuk pişirdiklerini söyledi. Önümüzdeki yıl düzenlenecek festivallerin Zonguldak’ın diğer ilçelerinde olacağını belirten Bayraklı, “Festivalin bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Birinci festivalde 300 tavuk, ikincisinde 500 tavuk ve 1001 tavuk pişirdik. Öncelikle Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği, Zonguldak’ın tümünü temsil eden bir birliktir. Bilindiği üzere Çaycuma’nın yoğurdu, Devrek’in bastonu, Ereğli’nin çileği, Zonguldak’ımızın da taşkömürü olduğu için Gökçebey artık bir garip ilçe olmuş. Tavukçulukla bu ilçenin hem ekonomisinin canlanması, hem tanıtılması açısında faydalı olabilmek için bu festivalin merkezi her yıl burada oluyor. İlk festivalimizi burada bulanan Gökçebey Meslek Yüksek Okulumuzda yaptık ki oranın Gökçebey ilçesine açılan yüzünü üniversiteyi tanıtmak için yaptık. Ve yaklaşık 3 bin kişinin katılıyla çok güzel bir festival gerçekleştirdik. İkinci festivalimizi de yine Gökçebey ilçemizin merkezinde yaptık. Çok da güzel oldu ve 3 gün sürdü. 500 tavuk pişirdik ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Bu yıl da yönetim kuruluyla toplandık bu yılda 1001 tavuk pişirerek festivalimizi gerçekleştirdik. Bundan sonraki festivallerimizin Zonguldak merkez adına Valiliğimiz nereyi uygun görürse sırasıyla festivalimiz önümüzdeki yıllarda devam edecek. Şunu belirtmek istiyorum, bu festivalin dünyada bir ilk olduğunu iddia ediyorum. Aynı zamanda 7 bin kişinin katılacağını düşündüğümüz festivalimizde gelen tüm misafirlerimize teneke tavuğu ikram edeceğiz” diye konuştu.

Tenekede pişirilen1001 adet tavuk misafirlere pilav ile birlikte sunuldu. Festival, Gökçebey Stadyumu’nda hazırlanan sahnede Karadeniz 67 Show Ekibi ve yerel sanatçıların yer aldığı eğlence ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi