Kongrenin çift liste ile yapılacağını belirten Erdoğan, Genel Merkez&[#]8217;in aday olan kişilere hiçbir şekilde ´aday olabilirsin yada olamazsın´ diye bir baskıda bulunmadığını ifade etti.


Milletvekili Fazlı Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:


"Şu ana kadar görüşmelerimiz doğrultusunda iki arkadaşımızın da adaylığı söz konusu. Tek listeye ineceği gözükmüyor. Üçüncü bir isim çıkmaz ise iki arkadaşımızın kongrede yarışacağı gözüküyor."


´Bölgemizin gelişmesinden tarafız´


Ak Parti İl Başkan Adayı Celil Uzun&[#]8217;un &[#]8216;Vekiller Hamdi Uçar&[#]8217;dan taraf&[#]8217; sözlerine karşılık olarak Fazlı Erdoğan; &[#]8220;Biz Ak Parti´nin tarafındayız. Genel Merkezimizin, istişare heyetlerinin ortaya koyduğu duruştayız. Biz Ak Parti´nin birliği ve beraberliğinin, bölgemizin, ülkemizin gelişmesi açısından tarafız. Şuandaki pozisyonumuz budur. Arkadaşımız bizim isimlerimizle bir takım mesajlar göndererek bunu topluma deklare etmiş. O arkadaşımızın şahsi görüşüdür. Biz şu anda mevcut il başkanlığımızın en sağlıklı şekilde alt yapısını oluşturarak, Zonguldak´ta hizmetlerine devam etmesini arzu ediyoruz. Tabi bu delegenin takdiridir. Cumartesi günü de her şey ortaya çıkacaktır.&[#]8221;


´Herkes demokratik hakkını kullanıyor´


Yine Celil Uzun&[#]8217;un &[#]8216;Genel Merkez Hamdi Uçar&[#]8217;ın aday olmasını istemiyor&[#]8217; sözleri üzerine Erdoğan; &[#]8220;Biz kişiler üzerinden siyaset yapmıyoruz. Genel Merkezimizin bir başkasına ne söylediğini en iyi bilenlerden birisi benim. Ben öyle bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Çünkü hiç kimseye ´sen aday olabilirsin, sen olamazsın´ şeklinde bir baskı söz konusu değildir. Herkes özgür iradesiyle demokratik hakkını kullanıyor.


Gönül isterdi ki tek liste ile gidilsin. Ama şuana kadar bu olmadı. Herkes için hayırlısı ne ise o olsun.


´Kazanan Ak Parti olsun´


Kimsenin darılmasına, kırılmasına, gücenmesine ve ortamı germesine gerek duymaması lazım. Bunların hepsi gelir geçer. Önemli olan Ak Parti´nin kazançlı çıkmasıdır. Kazanan Ak Parti olsun."

Editör: Pusula Gazetesi