Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun şikayeti üzerine Zonguldakspor’a gelir sağlamak amacıyla Soğuksu’da işletilen Otoparkın bir bölümün kapatılmasına taraftarlar tepki gösterdi. Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner ve taraftarlar, Otoparkın bulunduğu alanda toplanarak duruma tepki gösterdi. Kurul, koruma altındaki alanı Zonguldakspor’a tahsis eden Zonguldak Belediyesi ve TKK Genel Müdürlüğü hakkında Savcılığa dilekçe vermişti. Otoparkın 3’de ikilik bölümünün kapatılmasıyla 2. Lige çıkma yarışı veren ve Akademi Liglerinde yer alan Zonguldakspor’un tek sabit geliri kesilmiş oldu. Zonguldaksporlu taraftarlar ‘Otopark bizimdir bizim kalacak, Sahipsiz Zonguldak’ tezahüratlarıyla yetkilileri göreve davet etti.

Ayrıca Milletvekili adayları başta olmak üzere herkesi Zonguldak Kömürspor´a destek vermeye çağıran Süleyman Caner, acilen 250 bin TL.´ye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

PusulaTV Canlı yayında Milletvekillerine çağrıda bulunulduğu sırada alana gelen Saadet Partisi´nden milli İttifak´ın 2. sıra adayı işadamı Ahmet Çolak, 15 bin TL. bağışta bulunarak çağrıya ilk destek veren kişi oldu.

BAŞKAN CANER, KURULU TOPA TUTTU

Kırmızı-Lacivertli taraftarların destek verdiği eylemde Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner şu görüşlere yer verdi, “İki sezondur Zonguldakspor’da görev yapıyoruz. Başladığımız günden buyana gelirimiz yoktu, Zonguldak Belediyesi’nin öncülüğünde TKK’nın da desteğiyle Lavuar alanındaki otopark Zonguldakspor’a tahsis edilmişti.

Maalesef iki sezondur tek sabit gelirimiz olan Otoparka, Karabük’te malum kurul engel oluyor. Bu kurum dilekçe yazmış, savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. TTK Genel Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar. Bunların bir suçu yok, nasıl Zonguldakspor’a yardımda bulunuruz diye onun gayesi içindeler.

Gördünüz bu sezon, futbol sadece A Takımla olmuyor Akademi liglerinde 5 ayrı yaş grubunda sporcularımız mücadele veriyor. Bu takımın kumanyası var, her türlü ihtiyacı var. Bunları bir nebze olsun buradan karşılamaya çalıştık. Geldiğimiz noktada Otopark olarak kullandığımız yerin hemen hemen 3’de ikisi ilimizden alınmış durumda.

Zonguldak Belediye Başkanımız görüşmeye gitti Karabük’e, oradaki arkadaşımız benim suçum yok Emniyet bize yazı yazarsa olur demiş. Böyle bir süreçte var. Biz göreve gelmeden otoparkın bir kısmı Tır Parkı olarak kullanıyordu. Daha sonra Emniyet tarafından iptal edilmiş. Biz daha sonra Tır Parkı için müracaat ettik. Tır’lar çok geldi, basınımız ‘Tır’latmaya başladık diye başlık atınca tırlarda kalmadı. Bizde talebimizden vazgeçtik, Karabük halen dosyayı kapatmadı. Karabük halen yazı istiyor, hem miting alanı olarak hem de otopark alanı olarak kullanılmasında sakıncası yoktur diye. Bu yazı gelirse bizim için sakınca yok diyorlarmış ama ortada bir çelişki var. Hem bu yazıyı istiyorsun hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuyorsun. Emniyet Müdürümüzün bu konuda elinden geleni yapacağına inanıyorum. Biz bugün burada toplandık, Valimiz en büyük destekçimiz bu konuyu çözeceğine inanıyorum. Konuya el atarla çözülecektir, otopark Zonguldakspor’a gelir sağlamaya devam edecektir.

HER ŞEHİRDE YAPILIYOR, BİZE GELİNCE Mİ HARAM!

Kurul devamlı buraya adam gönderiyor. Savcılığa suç durusunda bulunca TKK Genel Müdürlüğü de otoparkın lavuar alanına olan bağlantı olan bölümünü kapattı. Koruma kurulunun burada koruduğu eserler belli kuleler. Burada çadır kuruluyor, etkinlikler yapılıyor, koruma alanına zarar gelmemiş. Vatandaş arabasını çekince mi zarar geldi koruma alalına. Ben bunun altında düşmanlık aramıyorum, ben istiyorum ki Karabük’le Zonguldak arasında beraberlik olsun. Bu maksatla bu işi yapıyorlarsa bizde gerekeni yaparız.

Kentte takıma destek için herkese çağrı yapıyoruz, elimizde olan otoparkı da almaya çalışıyorlar. Bu Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bişey. Gidiyorsun, Bolu’ya, Eskişehir’e, Düzce’ye, Samsun’a otoparkların gelirleri kulüplere aktarılıyor. Zonguldak’a gelince mi bu haram. Biz cebimize koymuyoruz, futbolculara veriyoruz, alt yapıya veriyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi