Lavuar alanının şehir için önemini vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, "Orada bir kaç senedir herkesin rahatsız olduğu bir tablo var. Bizde kent konseyi olarak elimizden gelen her şeyi hızlı şekilde yapacağız. Arsanın sahibi TTK, uygulamayı yapacak olan Belediye, koruma kurulunun kararı ile üçü ile bir arada bir sonuca varacağız" dedi.



Zonguldak Kent Konseyi Çalışma Grubu toplantısı yapıldı. Zonguldak Belediyesi Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda çalışmalar hakkında fikir alış-verişinde bulunuldu. İlk toplantının oturum başkanlığını Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, ZKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Akalın, TTK´dan Tuğrul Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay, Şehir Plancıları Odası´ndan Gülsüm Yılmaz, Makine Mühendisleri Odası´ndan Hüseyin Toraman, Maden Mühendisleri Odası´ndan Hüsnü Meydan, İnşaat Mühendisleri Odası´ndan İsa Yüksel, ZOKEV´den Kürşat Coşkun, GMİS´ten Nizamettin Tiryaki, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nden Elif Gonca Orakçı, Çevre ve Orman Müdürlüğü´nden Mesut Ayyıldız ve ZTSO Genel Sekreteri Renda Okay katıldı.


Oturumun açılış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, çalışmalar, hedefler ve projeler hakkında değerlendirmede bulundu. Eşref, "Belediye olarak İmar Şube Müdürlüğü´nden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız, İmar Şube Müdürlüğü´nden şehir plancısı arkadaşımız ve belediye olarak her şeyin içinde olacağız. Bu komisyona ve bu çalışmaya yardımcı olacak her şeyi yapacağız. Çünkü şehrin imarından korunması gereken bir şey varsa korunması gereken tabiat varlığından biz sorumluyuz. Biz bunun bilinci içerisindeyiz. Korunması gereken alan ve alınması gereken kararlar çerçevesinde Koruma Kurulu´nun bakış açısı çerçevesinde bizim Zonguldak ihtiyaçlarımızı kentsel ihtiyaçlara çözüm önerilerinde her şeye varız. Bu çalışmada olacak meslek odalarımızın iki ay içerisinde bize öneri getirmesini, çalışmasını tamamlayıp sonuç getirmesini istiyoruz. Çünkü zamanımız boşa akmasın. Bu çalışmalar uzun vadeye bırakıldığında gevşeyebilir. Sıkı bir çalışma ile yüksek bir verimlilikle bu işten anlayan herkesin fikri alınarak ZKÜ ve çevremizdeki tüm üniversiteler kim nerede, soracağımız danışacağımız yer varsa sorarak ve danışarak meslek odaları ve sivil toplum örgütlerimizin görüşleri çerçevesinde katkı ve desteklerle bu işi sürükleyerek götürmek istiyoruz. Arsa sahibi de TTK´nın da aramızda olması gerekiyor. Çünkü arsasında olacak şeyleri bilmek ister. TTK da aramızda oldu, var. Bize fikirler verecek. Fikirler üretecek meslek odalarımız var. Verimli bir çalışmaya başlayalım. Bugüne kadar yapılan çalışmalar var. Bu güne kadar önemli bir çalışma oldu. Lavuar alanı için 4 üniversite 13 proje ile yarıştı ve çok güzel fikirler oluştu. Öğrenci fikrimizi profesyonelce geliştirebiliriz. Her projeden bir alıntı yapabiliriz. Önümüzdeki günlerde bir araya gelerek bu konuyu tartışacağız. Bir proje yarışması daha mı yapalım yoksa ihaleye çıkıp Şehir Plancıları Odası&8217;nın verdiği tarife ile ihaleyi alan firma mı çalışsın diye görüşlerimizi önümüzdeki süreçlerde konuşalım. Zonguldak´ı ve Lavuar alanını önemsiyoruz. Vali Erdal Ata´nin İzmit´ten getirdiği bir çalışma var. Vali Erdal Ata, bu çalışmaya adım attığına göre oranın önemsendiğini görüyoruz. Bu çalışma grubunun bir toplantıları düzene sokacak oturum başkanı olsun. Görev alıp çalıştaylar düzenlensin. Bir yere varalım. İki ayda sonuca ulaşalım" dedi.


Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin de şunları kaydetti: "Bugün ilk defa yürütme kurulunun bile toplantısını yapmadan Lavuar alanı ile ilgili ilk toplantıda bir araya geldik. Bu da Lavuar alanının ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Orada birkaç senedir herkesin rahatsız olduğu bir tablo var. Bizde kent konseyi olarak elimizden gelen her şeyi hızlı şekilde yapacağız. Arsanın sahibi TTK, uygulamayı yapacak olan Belediye, koruma kurulunun kararı ile üçü ile bir arada bir sonuca varacağız. Komisyondan birkaç tane alternatif olarak ortaya çıkartabilirsek daha uygun olur. Lavuar alanı bir an önce hukuksal yön çok önemli olduğu için Kerem Ertem´in başkan yardımcısı olmasını istiyorum. Komisyona çalışmalarından başarılar diliyorum."


Toplantıda Oturum Başkanı Nilgün Sarbay, Başkan Yardımcısı Turhan Demirtaş ve Hukuk yönünden de Kerem Ertem Başkan Yardımcısı seçildi. Oturum Sekreterliğine Elif Gonca Orakçı katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi