Zonguldak´ta 42 yaşındaki Mehmet Akça´yı tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Ö. ve cinayete yardım ettikleri iddia edilen 3 sanık, Yargıtay´ın bozma kararı üzerine yeniden hakim karşısına çıktı.
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi&[#]8217;nde görülen davada &[#]8220;kan gütme saiki ile tasarlayarak adam öldürmek&[#]8221; suçundan yargılanan Osman Ö. (36), "cinayete yardım, yataklık ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından yargılanan Kerim B. ve Tuncay B., tutuklu bulundukları Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu&[#]8217;ndan Zonguldak Adliyesi&[#]8217;ne getirildi. &[#]8220;Yardım, yataklık ve ruhsatsız silah bulundurma&[#]8221; suçundan yargılanan bir diğer sanık Erol K. ise davaya tutuklu bulunduğu Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu&[#]8217;ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
İlk karar duruşmasında sanıklardan Osman Ö.&[#]8217;ye kan gütme saiki ile adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası diğer 3 sanığa ise 12&[#]8217;şer yıl hapis cezası verilmişti. Ancak Yargıtay 1&[#]8217;inci Dairesi, Mehmet Akça´nın işe giderken pusu kurulması sonucu öldürüldüğüne dikkat çekerek, cinayetin planlanarak işlendiği gerekçesiyle kararı bozmuştu. Mahkeme heyeti Yargıtay&[#]8217;ın bozduğu kararı ´kan gütme saiki ile tasarlayarak adam öldürme´ suçunu işlediği kanaatine vardığı sanık Osman Ö.´ye bu kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, diğer 3 sanığa ise 15´er yıl hapis cezası vermişti. Bu kez de Yargıtay, &[#]8220;yardım, yataklık ve ruhsatsız silah bulundurma&[#]8221; suçlarından yargılanan sanıklar Erol K., Kerim B. ve Tuncay B.&[#]8217;nin iyi hal indirimi alması, &[#]8220;kan gütme saiki ile adam öldürmek&[#]8221; suçundan yargılanan Osman Ö.&[#]8217;nün iyi hal indirimine tabi tutulmaması sebebiyle kararı bozdu. Bu sebeple tekrar görülen davada, mahkeme Osman Ö.&[#]8217;nün daha önce verilmiş olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını sanığın dava sürecinde sergilediği iyi hal sebebiyle müebbet hapis cezasına çevirdi. Diğer 3 sanık için ise daha önce verilmiş olan 15 yıl hapis cezasında bir değişiklik olmadı.

17 Mart 2010´da Meşrutiyet Mahallesi Beste Sokak´ta meydana gelen olayda, Türk Telekom İl Müdürlüğü arıza servisinde çalışan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Akça, sabah işe giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Polisin yaptığı araştırmada, cinayetin kan davası sonucu işlendiği ortaya çıkmıştı. Ölen Mehmet Akça´nın kardeşi Aydın Akça´nın, 2006´da aralarında çıkan tartışmada Osman Ö.´nün ağabeyi Ali Ö.´yü bıçaklayarak öldürdüğü belirlenmişti. Polis tarafından yakalanan ve sorgusunda suçunu itiraf eden Osman Ö., cinayeti kan davası nedeniyle işlediğini söylemişti.
Editör: Pusula Gazetesi