Ereğli´nin en demokratik ilçe olduğunu ve Alaplı´yı anlayamadığını kaydeden Fazlı Erdoğan, bazılarının basın üzerinden siyaset yaptığını vurgulayarak, "Ereğli bana göre en demokratik ilçedir. Herkes birilerine tavır koymasın. Alaplı´yı zaten bir türlü anlayamıyorum. Olumsuzlukların faturasını ilin ve ilçenin teşkilatı öder. Kimse faturayı başkasına kesmesin. Genel Merkez hala bir konuda Zonguldak´ı anlamış değil. Herkes diyor ki, ´En iyi benim´ bazıları da, basın üzerinden siyaset yapıyor. Var olan teşkilatla bende uyumlu değilim. İlçe teşkilatı ile uyumlu değilim. O zaman ya ben bırakacağım bu işi ya da ilçe teşkilatı bu işi gözden geçirecek. Ereğli üç parçaya bölünmüş durumda çünkü ´biz´ diyen yok, herkes ´ben´ diyor. İl ve ilçe teşkilatı toplansın. Bunu yeniden gözden geçirelim. Alaplı´ya saygı duyuyorum ama durum netleşsin. Siyaseti ayağa düşürüp çamur torbasına dönüştürmeyelim. Toplanalım diyorum mesela bu akşam için Ormanlı´ya bakıyorum burada yok. Hastalık numarası ile ortada yok. Bu işe ben el atıyorum. Ben başbakan değilim tabii ama buranında başbakanı benim. Hedefte bizler varız. Bunun için elimizi gerekirse başımızı taşın altına sokmalıyız. Ben Hamdi Beyin bu bayrağı yeniden eline alıp devam etmesini istiyorum. Üç günlük süreç içerisinde Çaycuma, Devrek ilçe ve belde teşkilatlarını gezeceğim" dedi.
2011 yılında yapılacak olan genel seçimlerde aday olacak milletvekillerine çağrıda bulunan Erdoğan, "2007 genel seçimlerinde 143 bin oy ile Zonguldak´tan üç milletvekili çıkartıldı. Bu oran biraz daha artsa dört olacaktı. 2011 seçimlerinde hedef dört-beştir. Yüreği olan şimdiden meydana çıksın. Seçimlere son iki-üç kala çıkmasın. Teşkilatlar adam yetiştirsin. Muhalefete ne gerek kaldı. Zaten kendi içimizde birileri çıkıyor, ´Zonguldak´ta 2007´den sonra hiç bir şey yapılmadı´ diyor ve buna itiraz edende olmuyor. Yapılanlar ortadadır. Bunu diyenler hiç mi haber almıyorlar. Yol çalışmaları ve diğer projeler gerçekleştirilmektedir" şeklinde konuştu.
Ankara´da tutuklu durumda bulunan Murat Sesli´yle ilgili de açıklamalar yapan Erdoğan, "Murat Sesli´te teşekkür ediyorum. Ereğli´ye toplam 128 bin ton asfalt döktü. Sesli´nin altı aydır ifadesi alınmadı. Neden bu iş bu kadar uzadı. Murat Sesli net ifadesi alınmadan aylardır tutuklu durumda bekletiliyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi